هشدار وزیر بهداشت: فقدان نقدینگی صنعت داروسازی
حسن هاشمی، وزیربهداشت و درمان و علوم پزشکی نسبت به وضعیت نقدینگی در بخش دارو و مشکلات بوجود آمده در چرخه اقتصادی دارو هشدار داد و آن را یک تهدید جدی دانست.
به گزارش ایسنا، حسن هاشمی در برنامه تلویزیونی با بررسی فعالیت های وزارتخانه مطبوعش در ۱۰۰ روز اول فعالیت دولت دوازدهم، درباره مشکلات بخش دارو گفت: "امروز نقدینگی تبدیل به تهدیدی برای دارو شده است. هاشمی یکی از دلایل این مشکل را بیمه شدن ۱۱ میلیون نفر از مردم در طی سه ماهه نخست دولت دوازدهم عنوان کرد. او در این رابطه توضیح داد: "با بیمه شدن بخش وسیعی از افراد جامعه، مصرف دارو و تجهیزات پزشکی گستردهتر شد، اما واردات دارو به ۴۰۰ میلیون دلار کاهش پیدا کرد، معنی این کاهش واردات، حمایت از تولید داخل است. در حال حاضر واردات دارو به ۱۰ درصد کاهش یافته است."
براساس گفته های وزیر بهداشت ایران، درحال حاضر تولید دارو به دلیل نقدینگی دچار مشکل است، دارو فروخته میشود، اما شرکتهای دارویی پول آن را دریافت نمیکنند. این چرخه اقتصاد دارو را دچار مشکل میکند.
هاشمی درباره اتفاقات اخیر که درخصوص حذف برخی از اقلام دارویی از فهرست بیمه برای بیماران صعبالعلاج گفت: "تمام تلاش ما این است که حمایتهایی که آغاز شده، آسیب نبیند و استمرار داشته باشد."
در حال حاضر، از مشکلات حوزه بهداشت و درمان وجود بدهی با ارقام بالاست. میزان طلب شرکتهای پخش دارو، از داروخانههای بخش دولتی، به ۴هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسیده است. این آخرین رقم مطالبات عنوان شده، از سوی هیأت مدیره انجمن داروسازان تهران است. کارشناسان حوزه بهداشت و درمان می گویند که بیش از یک سال است که بیمارستانها و داروخانههای بخش دولتی، طلب خود را به مراکز پخش دارو پرداخت نکردهاند.
طبق قانون بودجه سال ۱۳۹۰، سازمانهای بیمهگر میبایست تا دو هفته بعد از اعلام بدهی و ارائه اسناد از سوی داروخانهها، چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی، ۶۰ درصد مطالبات داروخانهها و ظرف سه ماه، کل مطالبات آنها را پرداخت کنند. این در حالی است که، مطالبات شرکتهای واردات دارو و شرکتهای تولیدی نیز پرداخت نشده و کل زنجیره تامین دارو به شدت مختل شده است تا جایی که بسیاری از داروها به سختی تأمین میشود و شرکتهای تولیدکننده به دلیل ضرر مالی، تولید بسیاری از داروهایشان را متوقف کردهاند. به همین دلیل در حال حاضر، ۵۳ قلم داروی اساسی در کشور با کمبود روبروست.