شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

بهزیستی: خودکشی نوجوانان به دلیل مشکلات خانوادگی و اقتصادی افزایش یافته است

سازمان بهزیستی ایران تایید کرد که آمار خودکشی میان گروه‌ سنی نوجوانان به دلیل مشکلات خانوادگی افزایش یافته، این در حالی است که به تازگی معصومه ابتکار، معاون رییس‌جمهور، گفته بود ایران از لحاظ خشونت خانگی آمار بالایی ندارد.

آرزو ذکایی‌فر، مدیرکل دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی،‌ روز چهارشنبه ۲۹ بهمن‌ماه گفت خودکشی در گروه سنی نوجوانان «مقداری» افزایش یافته و بخشی از آن به عوامل اقتصادی، اجتماعی و خانوادگی مرتبط است.

او در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا افزود: «مشکلات و گرفتاری‌های خانوادگی می‌تواند از دیگر عوامل خودکشی باشد.»

طی ماه‌های گذشته اخبار متعددی از خودکشی میان کودکان و دانش‌آموزان منتشر شده است. بر اساس اعلام سازمان پزشکی قانونی ایران سهم کودکان از خودکشی‌های سالانه بیش از هفت درصد است.

به گفته این مقام بهزیستی، «عموما» زنان و دخترانی که در استان‌های غربی کشور دست به خودکشی می‌زنند به دلیل «مسائل خانوادگی» است.

ذکایی‌فر اشاره کرد بر پایه آمار سال گذشته،‌ استان‌های ایلام، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان و گیلان بالاترین آمار خودکشی را در کشور داشته‌اند.

این در حالی است که معصومه ابتکار روز دوشنبه ۲۷ گفته بود: «در جامعه ما خشونت خانگی و اجتماعی علیه زنان آمار بالایی ندارد و در مقایسه با سایر کشورها ایران وضعیت بهتری دارد.»

اکنون مقام سازمان بهزیستی نیز در بخشی از اظهاراتش این مساله را تکرار کرده و گفته است: « در بین کشورهای جهان رتبه و نرخ خودکشی در ایران بسیار پایین‌تر است.» 

 

تایید افزایش خودکشی توسط مراجع رسمی

پیش از این تقی رستم‌وندی، معاون وزیر کشور، نیز تایید کرده بود که خشونت خانگی در ایران طی سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۸ افزایش داشته و میزان «معاینات ادعایی خشونت خانگی» هم ۲۴ درصد رشد نشان داده است.

رستم‌وندی گفته بود که در دوران شیوع کرونا میزان استرس،‌ اضطراب و افسردگی ۳۰ درصد افزایش یافته است.

روزنامه اعتماد اول بهمن‌ماه در همین زمینه گزارشی منتشر و به نقل از یک منبع آگاه در سازمان پزشکی قانونی اشاره کرد آمار خودکشی از ابتدای سال ۱۳۹۹ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از چهار درصد افزایش داشته است.

با تشدید همه‌گیری کرونا و جدی‌تر شدن مشکلات معیشتی و روانی مربوط به آن کارشناسان بارها درباره پیامدهای آن از جمله خشونت خانگی هشدار داده‌اند.

در خردادماه رییس سازمان پزشکی قانونی از افزایش ۱۲ درصدی موارد کودک‌آزاری و ثبت بیش از ۸۵ هزار مورد همسرآزاری خبر داده بود.

خالد توکلی،‌ جامعه‌شناس حوزه آسیب‌های اجتماعی، در همین زمینه به خبرگزاری ایلنا گفته آمارخودکشی در استان‌های غربی ایران طی ۲۰ سال گذشته در اثر تعارضات ناشی از فرهنگ سنتی و مردسالارانه افزایش یافته است.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More