پرهیز از اجتماعات
بعد از یک هفته که سیاست و انتخابات بر همه بحرانهای اجتماعی و اقتصادی کشور سایه افکنده بود، بالاخره کرونا به سرخط اصلی خبرهای کشور تبدیل شد و روزنامهها آن را تیتر یک کردند.
دیروز نوشتیم که علی ربیعی، سخنگوی دولت، در ستون «دولتنامه» روزنامه ایران از مقابله ملی با ویروس کرونا گفته بود و آن را یک «پروژه سیاسی مشترک همه» اعم از حاکمیت و مردم توصیف کرد؛ امروز روزنامه دولت از پیشنهاد تشکیل کمپین ملی مقابله با کرونا خبر داد و تیتر زد «همه با هم علیه کرونا».
روزنامه دولتی ایران با پیشنهاد این کمپینــ آنطور که نوشتهــ درصدد است تا بتواند تریبونی باشد برای همه افراد و چهرههای موثر اجتماعی که در کنار نظام، کار اطلاعرسانی و اعتمادافزایی را بر عهده گیرند.
اما متاسفانه در همین قدم اول، روزنامه ایران با ارائه اطلاعات و آمار غلط در گزارش نخست، شفافیت این کمپین را زیر سوال برد. در گزارش امروز ایران آمار قبلی ۵ نفر فوتی و ۱۸ نفر مبتلا تکرار شده در حالیکه بنا بر اخبار، حداقل ۲۸ مبتلا به کرونا و ۶ نفر فوتی تاکنون تایید شده است.
روزنامه شهروند فهرست بیمارستانهای پذیرنده بیماران آلوده به ویروس جدید کرونا را منتشر کرده است. در این فهرست که سازمان نظام پزشکی اعلام کرده است، در مجموع ۱۷۰ بیمارستان در کشور بیماران مبتلا به کرونا را پذیرش میکنند.
در شهر تهران، بیمارستانهای مدائن، رازی، سینا، ضیاییان و محب پارس و در استان تهران بیمارستانهای شهدای یافتآباد، شهرام، آتیه، شهید فهمیده و لولاگر به بیماران مشکوک و مبتلا به کرونا خدمات درمانی ارائه میکنند.
به گزارش ایران، برای پیشگیری از شیوع کرونا، حوزه علمیه قم تعطیل شده است اما همچنان تولیت حرم معصومه در قم اجازه بستن حرم را نمیدهد و گفته است تعطیلی حرم ضرورتی ندارد، مردم خودشان مراقب باشند.
علیاکبر حسینینژاد همچنین گفته است تعطیلی اماکن متبرک شیعه در مشهد، قم و شیراز باید به تصمیم شورای تامین استان یا شورای عالی امنیت ملی باشد. او گفته است این تصمیمها را نظام باید بگیرد. این در حالی است که به نوشته روزنامه ایران، کارشناسان و مقامهای وزارت بهداشت توصیه کرده بودند حضور در کلیه اجتماعها در قم لغو شود و مردم فقط برای کارهای ضروری به اماکن عمومی بروند.
در همین زمینه، روزنامه خراسان هشدار وزارت بهداشت و مراجع برای کنترل کرونا را با تیتر درشت «پرهیز از اجتماعات» به صفحه نخست آورده است.
ناصر قاسمزاده، روانشناس و مدیر انجمن سلامت و روان، در سرمقاله اعتماد، اطلاعرسانی ضعیف، بیتوجهی صداوسیما به اطلاعرسانی در مورد کرونا در ساعتهای پربازدید تلویزیون، ندادن تریبون به وزارت بهداشت را در کنار نایاب شدن اقلام بهداشتی مثل ماسک، الکل و ژلهای ضدعفونیکننده را از دلایل هراس عمومی و وحشت جامعه از شیوع کرونا میداند.
اما بشنوید از خبرهای انتخاباتی؛ نتایج انتخابات همچنان اعلام نشده است. اما مدیرمسئول روزنامه جوان، منتسب به سپاه پاسداران، از مشارکت پایین در انتخابات نوشته و اینکه زیر ۵۰ درصد بوده است. روزنامه کیهان اما از نتیجه راضی است چون به نوشته این روزنامه، نامزدهای ضدآمریکایی پیروز انتخابات شدند.
از نگاه آذر منصوری، عضو شورای عالی اصلاحطلبان، مشارکت پایین مردم در انتخابات مجلس نشان میدهد بود و نبودِ نهادهای انتخابی عملا دیگر تاثیر ملموسی بر زندگی شهروندان نخواهد داشت. آذر منصوری در اعتماد نوشته دليل کوتاهمدت كاهش مشاركت مردم اين است كه حتی حداقلهای تحقق رقابت انتخاباتی نيز فراهم نشد.