انتخاب نظام؛ تجمعات اعتراضی ایرانیان خارج از کشور و گزارشها درباره بازداشت برخی از آنها
شماری از ایرانیان در پایتخت و شهرهای مختلف کشورهای جهان با برگزاری تجمعهای اعتراضی از کارزار تحریم انتخابات حمایت کردند.
گزارشها و ویدیوهای رسیده به ایراناینترنشنال نشان میدهد شهروندان ایرانی در بریتانیا، کانادا، فرانسه، سوئد، آلمان، هلند و برخی دیگر از کشورها با حمل پلاکارد و فریاد شعارهایی، خواستار تحریم انتخابات حکومت ایران شدهاند.
آنها با حضور در نزدیکی نمایندگیهای جمهوری اسلامی در شهرهای جهان، از کارزار «نه به جمهوری اسلامی» حمایت کردند و علیه حکومت و مقامهای آن شعار دادند. یکی از شعارها «مرگ بر جمهوری اسلامی» بود.
در فرانسه، گروهی از معترضان و مخالفان جمهوری اسلامی در مقابل سفارت ایران در پاریس جمع شدند که به گفته یکی از شاهدان عینی، یکی از معترضان به نام داوود کاشانی طی آن بازداشت شد.
گزارش خبرنگار ایراناینترنشنال حاکیست پلیس دیگر معترضان را نیز تهدید کرده که در صورت ادامه تجمع مقابل سفارت آنها را بازداشت خواهد کرد.
در لندن هم تصاویری از بازداشت یکی از معترضان مقابل کنسولگری جمهوری اسلامی در رسانههای اجتماعی بازتاب یافته است.
در کانادا ساکنان ایرانی از جمله خانواده کشتهشدگان شلیک سپاه پاسداران به هواپیمای مسافربری اوکراین، با حمل پلاکارد و تصاویر مسافران به نقض حقوق بشر از سوی جمهوری اسلامی اعتراض کردند.
کانادا هم از جمله کشورهایی است که به جمهوری اسلامی اجازه نداد صندوقهای خود را در کشورش مستقر کند. این موضوع با اعتراض حکومت ایران مواجه شد.
همزمان نیز ویدیو و تصاویری به ایران اینترنشنال ارسال شده که نشاندهنده خلوت بودن مراکز اخذ رای در سفارتخانههای خارج کشور از جمله در آنکارا، پایتخت ترکیه، است.
گزارشها درباره پارازیت و استقبال کم در ایران
از سوی دیگر برخی گزارشهای دریافتی و همچنین تصاویر و ویدیوهای منتشرشده در رسانههای اجتماعی نشان از عدم استقبال در مراکز اخذ رای دارد.
گزارشهایی نیز درباره اختلال در پخش شبکههای ماهوارهای، از جمله بر روی کانال تلویزیون ایراناینترنشنال، دریافت شده است. شهروندان میگویند حکومت میزان پارازیت را همزمان با آغاز انتخابات تشدید کرده است.
نیروی انتظامی حکومت ایران طی روزهای گذشته بارها بر داشتن برنامههای ویژه برای تامین امنیت و برخورد با برهمزنندگان نظم و امنیت چه در فضاهای عمومی و چه در فضای مجازی تاکید کرد.
آمار متناقض مشارکت در رسانههای حکومت
صداوسیمای جمهوری اسلامی بعدازظهر جمعه گزارش داد که تا ساعت ۱۳، یعنی حدود شش ساعت پس از آغاز رایگیری، تنها حدود پنج میلیون نفر رای دادهاند.
این میزان تنها حدود ۸/۵ درصد کل واجدان شرایط کشور است که وزارت کشور آن را بیش از ۵۹ میلیون نفر اعلام کرده بود.
اما خبرگزاریهای فارس و مشرقنیوز، نزدیک به سپاه پاسداران، در گزارشی جداگانه آمار متناقضی منتشر کرده و از مصرف هشت و نیم میلیون تعرفه رای خبر دادند.
مقامهای حکومت ایران و شخصیتهای اصلاحطلب و اصولگرای حامی نظام از مردم خواستهاند با وجود مشکلات اقتصادی و نارضایتی از وضعیت کشور در انتخابات رای دهند.