پروندهی وضعیت ایمنی پلاسکو مختومه اعلام شد
خسرو ابراهیمینیا رییس ستاد ایمن سازی واحدهای صنفی تهران، پروندهی وضعیت ایمنی واحدهای باقیمانده پلاسکو را مختومه اعلام کرد.
به گزارش ایسنا، ابراهیمینیا با اعلام این خبر گفت: «درخصوص پلاسکو موضوع اسکان واحدها از جمله بحثهای مطرح بود که در این زمینه با همکاری بنیاد مستضعفان اقداماتی انجام شد و وظیفه ما به انجام رسید. پس از آن بحث ساخت مجدد این بناست که در تخصص اتاق اصناف نیست از اینرو از جایگاه ما میتوان گفت که پرونده پلاسکو مختومه است».
رییس ستاد ایمن سازی واحدهای صنفی تهران درباره ارائه برنامه درخصوص مسائل امنیتی و بهداشتی با اشاره به مفاد قانونی گفت: «ماده ۲۷ قانون نظام صنفی واحدها را به رعایت مسائل بهداشتی و امنیتی و ایمنی ملزم میکند و بند «ز» ماده ۳۷ اتاق اصناف را به عنوان ناظر این بخش معرفی کرده است».
ابراهیمینیا در ادامه تشریح کرد: «دراین خصوص ما هیچ گونه هرم اجرایی در دست نداریم اما در بخشهای مختلف برنامهریزیهایی را با نهادهای ذیصلاح انجام دادهایم، به عنوان مثال در ارتباط با بازار بزرگ تهران یا ساختمان آلومینیوم اقدامات متعددی انجام شده است یا ساختمانهای دیگری در دستور کار ما قرار داشته است».
ابراهیمینیا ادامه خاطر نشان کرد: «هیچ گاه نمیتوان امنیت یک بنا را به طور صددرصدی تضمین کرد. حتی در مراکز تجاری جدیدی که صددرصد طبق اصول ساخته شدهاند، نمیتوان چنین تضمینی داد حال چه برسد به ساختمانهایی مانند آلومینیوم که حداقل ۵۰ سال از عمر آنها میگذرد».
رئیس ستاد ایمنیسازی واحدهای صنفی تهران درخصوص ایمنسازی ساختمان پلاسکو صرفا به جملاتی چون قراردادن کپسولهای آتشنشانی در حد استاندارد و گفتوگو با مالکان برای رعایت نکات ایمنی بسنده کرد.
رئیس ستاد ایمن سازی واحدهای صنفی تهران درحالی این پرونده را مختومه اعلام کرد که درهفتههای گذشته کسبه پلاسکو بهدلیل تأخیر در روند پیگیری، با تجمع در مناطق مختلف تهران خواستار رسیدگی به پرونده این ساختمان شدهاند.
مجتبی علیزاده رئیس اتحادیه پیراهندوزان در جمع معترضانی که روبروی ساختمان فروریخته پلاسکوتجمع کردهبودند به خبرنگارها گفت: «طی روزهای اخیر کسبه پلاسکو مقابل شهرداری منطقه، بنیاد مستضعفان و دادستانی جمع شده و اعتراض خود را نسبت به وضعیت موجود اعلام کردهاند، چراکه هنوز تکلیف ساخت ساختمان جدید مشخص نیست و همچنین حتی یک نفر از کسبه پلاسکو هم موفق به دریافت وام از سوی بانکهای مختلف نشدهاند».
علیزاده در خصوص آخرین وضعیت کسبه پلاسکو و دلیل تجمعات چهار روزه این افراد اظهار کرد: «طی ماههای گذشته بسیاری از وعدههای کوچکی که به پلاسکونشینان داده شده بود عملیاتی نشد و اکنون کسبه نگران هستند که در آینده نیز وعدههای مهمتری مانند ساخت مجدد این مرکز عملیاتی نشود».
آتشسوزی و ریزش ساختمان پلاسکو حادثهای بود که صبح روز پنجشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۵ (۱۹ ژانویه ۲۰۱۷) در چهارراه استانبول واقع در مرکز تهران رخ داد. این ساختمان پس از سه ونیم ساعت سوختن، فروریخت. براثراین حادثه ۲۳۵ نفر زخمی و ۲۲ نفر جان خود را از دست دادند که ۶ نفر از آنها آتشنشانانی بودند که برای مهار آتش وارد ساختمان شده بودند.
۱۲۰۰ واحد در پلاسکو وجود داشت که بر اساس آمارها ۵۶۰ واحد از آن فعال بودند. بر اساس این گزارش، ۱۵ هزار میلیارد ریال خسارت به این واحدها وارد شده است و سه هزار کارگر نیز بیکار شدند.