چه کسی باید استعفا دهد؟
بلا از زمین و آسمان بر سر مردم میبارد و رد خطای مدیریتی در همه آنها مشهود است. سیلابی که کنترل نمیشود و بهجای نعمت به نقمت تبدیل شده و پدافندی که با خطای مدیریتی و انسانی، بهجای امنیت، تهدید جان مردم شده است.
روزنامهها نوشتند که ۸۰۰ روستای سیستان و بلوچستان در محاصره سیل قرار گرفته و بیش از ۱۲ روستا زیر آب غرق شده است؛ این بهجز کپرنشینهای زیادی است که معلوم نیست چه بر سرشان آمده است. دادخواهی مردم مظلوم سیستان و بلوچستان هنوز به گوش مسئولان نرسیده است. به گزارش اعتماد، هواشناسی از هفته پیش، در مورد سیل هشدار داده بود، اما نه ستاد بحرانی تشکیل شد و نه مسئولان برای امدادرسانی پیشبینیهای اولیه را انجام دادند؛ اکنون مردمان بسیاری آواره و مزارع بسیاری نابود شدهاند.
اما در پایتخت، واکنشها به حادثه سقوط هواپیمای مسافربری و توضیح فرمانده سپاه پاسداران در مجلس همچنان ادامه دارد. سازندگی، ارگان حزب کارگزاران، و فرهیختگان، به مدیرمسئولی علیاکبر ولایتی، ظاهرا از دو طیف سیاسی مختلفاند اما همصدا از گزارش سردار سلامی ابراز رضایت و ادعا کردند گزارش سپاه پاسداران به مجلس گام اول ترمیم اعتماد عمومی بود.
علی تاجرنیا، فعال سیاسی، در گفتوگو با آرمان ملی، درباره مجازات خاطیان حادثه سقوط هواپیمای مسافربری گفته است تاخیر در پذیرش اشتباه احساسات مردم را جریحهدار کرده است و اکنون مردم دوست دارند به جرم مقصران این فاجعه رسیدگی شود. تاجرنیا از نظام خواسته است مجازات را به یک افسر یا افراد سطوح پایین محدود نکنند و خاطیان بزرگ را برکنار کنند.
غروب شنبه، سفیر بریتانیا در تهران در مراسمی برای قربانیان حادثه سقوط هواپیما که مقابل دانشگاه امیرکبیر برگزار شد شرکت کرد و به فاصله کوتاهی بازداشت شد.
بازداشت سفیر اقدامی خلاف عرف دیپلماتیک است و همانطور که انتظار میرفت، با واکنشهای جهانی همراه شد. اما دقیقا همان زمان که وزارت امور خارجه در حال رفع و رجوع ماجرا بود، آتشبهاختیارها یا، آنطور که کیهان نوشته است، جمعی از طلاب حوزههای علمیه و دانشجویان دانشگاه تهران مقابل سفارت بریتانیا رفتند، شعار دادند و پوشک دست گرفتند.
روزنامه کیهان نه تنها رفتار زشت تجمعکنندگان را عکس صفحه نخست کرده است، بلکه حسین شریعتمداری، مدیرمسئول این روزنامه، در یادداشتی توهینآمیز، با تکرار اینکه او هنگام دستگیری از شدت ترس خودش را خیس کرده است، سعی در تحقیر بریتانیا داشت. کیهان سفیر بریتانیا را متهم کرده که علیه نظام جمهوری اسلامی تجمع کرده و خواستار اخراج او از ایران شده است.
روزنامه جهان صنعت با فریدون مجلسی، دیپلمات سابق، گفتوگو کرده و درباره تبعات بازداشت سفیر بریتانیا و تجمع تندروها مقابل سفارت پرسیده است. مجلسی گفته است وزارت امور خارجه ایران باید عذرخواهی کند.
با این حال، جهان صنعت نوشته است به نظر نمیرسد حلوفصل ماجرا به این سادگیها باشد و در گزارشی، به سخنان نمایندگانی اشاره کرده است که در مجلس خواستهاند سفیر هرچه زودتر کشور را ترک کند، قبل از آنکه ایران او را اخراج کند.
اخبار تجمعها و اعتراضهای مردم به سرنگونی هواپیمای مسافربری در شهرهای مختلف کشور به گوش میرسد، که با وجود اقدام نیروهای امنیتی به سرکوب و شلیک گاز اشکآور، تا پاسی از شب گذشته ادامه داشته است. با این حال، روزنامهها بهندرت گزارشی از تجمعهای اعتراضی منتشر کردهاند. آنچه نوشتهاند تکرار گزارش خبرگزاریهای ایرنا و ایسنا از سوگواریها در دانشگاههاست. هرچند دیروز روزنامهها بابت انتشار اخبار دروغ از مردم عذرخواهی کردند، همچنان جای خبرنگاری و گزارشگری میدانی از وقایعی که در کشور رخ میدهد در روزنامهها خالی است.