![](https://old.iranintl.com/sites/default/files/styles/articles_landing/public/09_0.jpg?itok=_nZbgj2R)
یک نماینده مجلس مطرح کرد: ترویج مواد مخدر به بهانه لاغری در آرایشگاههای زنانه
سمیه محمودی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یکی از منابع ترویج و تهیه مواد مخدر صنعتی را آرایشگاههای زنانه به بهانه لاغری و زیبایی عنوان کرد.
به گزارش خانه ملت، نماینده مردم شهررضا و دهاقان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمار دقیقی از زنان معتاد نداریم، خاطرنشان کرد: متاسفانه زنان نیز در حال درگیر شدن با انواع مواد مخدر هستند و جای تاسف است که بگوییم این خطر به حدی رسیده که امروز سن مصرف مواد مخدر به سن دانش آموزی رسیده است.
به گفتهی این نماینده مجلس شورای اسلامی، یکی از منابعی که باعث می شود زنان به سمت و سوی مواد مخدر صنعتی گرایش پیدا کنند، آرایشگاههای زنانه است و از خرید و مصرف این گونه مواد مخدر در آرایشگاهها به بهانه لاغری و زیبایی استقبال میکنند.
محمودی با اشاره به افزایش مصرف قلیان در میان تمامی گروههای سنی تصریح کرد: « نکتهای که در حال حاضر خانوادهها نسبت به آن بیاهمیت هستند استفاده از قلیان در محافل خانوادگی است.متاسفانه شاهدیم که یک خانواده وقتی به محیطهای عمومی همچون پارک میرود، در کنار آنها نیز قلیانی است که همه اعضای خانواده از کودک و نوجوان گرفته تا تا پدر و مادر از این قلیان استفاده میکنند که همین قلیان می تواند برای فرزندان زمینه گرایش به مواد دخانی دیگر و حتی مواد مخدر را فراهم کند.»
محمودی با اشاره به دلایل مصرف مواد مخدر زنان گفت: « بیشتر زنانی که به مواد مخدر اعتیاد پیدا کردهاند اغلب از سوی همسران خود به سمت و سوی مواد مخدر کشیده شدند. چرا که اغلب مردان معتاد برای اینکه مانعی برسر راه خود نداشته باشند سعی میکنند همسران خود را که در بیشتر مواقع مخالف اعتیاد همسران خود هستند را تشویق به این امر کنند.این موضوع نیز باعث شده است که آمار اعتیاد در میان زنان افزایش پیدا کند.»
نماینده مردم شهرضا و دهاقان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مشکل بزرگ دیگری که برای زنان وجود دارد این است که به دلیل به رسمیت نشناختن اعتیاد بانوان در شهرستانها و شهرهای کوچکتر با وجودی که برای آقایان کمپها و مراکز ترک اعتیاد وجود دارد اما در این مناطق برای زنان این کمپها وجود ندارد و به همین علت شرایط ترک کردن یک زن معتاد در شهرستانها بسیار دشوارتر از مردان است و امکاناتی برای ترک آنها وجود ندارد.
انوشیروان محسنی بندپی، رئیس سازمان بهزیستی کشور چندی پیش در یازدهمین کنگره بینالمللی دانش اعتیاد، نسبت به افزایش سیرصعودی مصرف مواد مخدر میان زنان و کودکان هشدار داده بود.
براساس تحقیقات صورت گرفته از سوی بهزیستی مشخص شد که در گروه سنی ۱۵ تا ۲۹ سال به ازای هر ۶/۶ مرد ، یک زن معتاد و در گروه سنی ۳۰ تا ۴۴ سال به ازای هر ۱۵/۷ مرد، یک زن و در گروه سنی ۴۵ تا ۶۴ سال، ۱۶/۶ زن معتاد وجود دارد.
به گفتهی محسنی بندپی، تحولات فناوری و تغییر سبک زندگی باعث رشد آسیبهای اجتماعی شده است که این رشد منفی و نگران کننده را میتوان در افزایش قابل توجه تعداد کودکان کار و خیابان، کودکان بدسرپرست و بی سرپرست، مفاسد اخلاقی، طلاق و حاشیهنشینی و… که همه محصول معضل اعتیاد هستند دید.
براساس گفتههای رئیس سازمان بهزیستی کشور، علیرغم آن که بیشتر ین ماده مصرفی معتادان، «تریاک» است اما با پژوهشهای صورت گرفته مشخص شد در حال حاضر در ایران با رشد روز افزون مصرف مواد صنعتی و روانگردان روبروهستیم این درحالی است که مصرف همزمان چند ماده نیز از دیگر هشدارهای پیمایش شیوع شناسی اعتیاد است.