شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

 رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان با مقام‌های ارشد پاکستان در مورد روند صلح گفت‌وگو کرد 

 

محمدکریم خلیلی، رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان در سفر دو روزه به اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان با نخست‌وزیر، رییس ستاد ارتش، روسای مجلس و وزیر امور خارجه آن کشور به صورت جداگانه دیدار و در خصوص روند صلح افغانستان گفت‌وگو کردند.  

عمران خان، نخست وزیر پاکستان در دیدار با کریم خلیلی به حمایت کشورش از روند صلح افغانستان تاکید کرده و گفته است، پاکستان برای دستیابی افغانستان به صلح پایدار تلاش می‌کند. 

به گفته عمران خان، چالش‌های امنیتی آسیب‌های زیادی را به دو کشور وارد کرده و دو کشور باید برای حل این مشکلات همکاری کنند. او در خصوص روند جاری صلح افغانستان گفته است، پاکستان تلاش می‌کند تا طرف‌های مذاکره‌کننده به یک راه‌حل سیاسی «خوب و مناسب» دست پیدا کنند.

کریم خلیلی، در این دیدار نقش پاکستان را در حمایت از صلح افغانستان برجسته عنوان کرد و افزود، پاکستان می‌تواند در زمینه ایجاد اجماع منطقه‌ای و جهانی، به افغانستان کمک کند.

ژنرال قمر جاوید باجوا، رییس ستاد مشترک ارتش پاکستان نیز در دیدار با کریم خلیلی گفته است، پاکستان از برقراری صلح فراگیر در افغانستان پشتیبانی می‌کند و آماده همکاری با افغانستان است. او ابراز امیدواری کرده است که روابط بین دو کشور در آینده بهبود یابد.

شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان نیز در دیدار با کریم خلیلی از پیشرفت مذاکرات صلح بین‌افغانی اظهار خوش‌بینی کرده و گفته است، روند صلح افغانستان به یک مرحله حساس رسیده است. او کاهش خشونت‌ها و برقراری آتش بس را در موفقیت روند صلح مهم خوانده است. 

کریم خلیلی، عضو کمیته رهبری شورای مصالحه، معاون پیشین ریاست جمهوری در دوران حامد کرزای و در دوره حکومت وحدت ملی رییس شورای عالی صلح بود.

کریم خلیلی چهارمین سیاستمدار و منتقد برنامه‌ها و سیاست‌های صلح اشرف غنی است که طی ماه‌های اخیر برای گفت‌وگو در مورد روند صلح این کشور به پاکستان می‌رود.

پیش از این، عبدالله عبدالله، رییس شورای مصالحه، گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی و میررحمن رحمانی، رییس مجلس نمایندگان افغانستان بنا به دعوت رسمی وزارت خارجه پاکستان به اسلام‌آباد سفر کردند.

دولت افغانستان همواره پاکستان را متهم کرده که اسلام‌آباد از گروه‌های تروریستی و دیگر گروه‌های مخالف دولت افغانستان حمایت مالی و تسلیحاتی می‌کند و برای آنها پناهگاه امن فراهم می‌کند. موضوعی که از سوی پاکستان تکذیب شده است.

دولت افغانستان اگرچه به طور رسمی و علنی در مورد سفر سیاستمداران این کشور به پاکستان اظهار نظری نکرده اما روشن است که کابل از سفرهای رهبران سیاسی افغانستان و دید و بازدید آن در اسلام‌آباد ناراضی است و آن را تلاشی برای اعمال نفوذ پاکستان در مسائل داخلی تلقی می‌کند.

از سوی دیگر، رهبران سیاسی و عمدتا اپوزیسیون که فکر می‌کنند نقشی در روند صلح ندارند و از سوی رییس جمهور غنی نادیده گرفته شده‌اند تلاش می‌کنند از این طریق در روند جاری صلح نقش ایفا کنند.

 

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More