![](https://old.iranintl.com/sites/default/files/styles/articles_landing/public/sediqi.jpg?itok=eJW0GYN3)
ریاستجمهوری افغانستان خواستار حمایت مجلس از برنامههای حکومت شد
سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان در واکنش به رد سند بودجه برنامه کمک غذایی حکومت از سوی مجلس نمایندگان گفت که انتظار حکومت از مجلس این است که در کنار مردم باشند و از برنامههای ملی حمایت کند.
مجلس نمایندگان افغانستان امروز سهشنبه ۳۱ تیر در نشست خبری، برنامه دسترخوان ملی حکومت را خلاف قانون اساسی، غیرشفاف دانسته و با اکثریت آرا رد و به حکومت پیشنهاد کرد که هزینههای این برنامه در پروژههای توسعهای و آموزش و پرورش به مصرف برسد.
صدیق صدیقی ساعاتی پس از تصمیم مجلس گفت در صورتی که مجلس از احتمال سوءاستفاده از هزینههای این برنامه نگران است، میتواند بر اجرایی شدن دسترخوان ملی نظارت کند. او گفت حکومت، پروندههای فساد مالی کسانی را که در برنامههای توزیع گندم و نان خشک متهماند را بررسی میکند «اما نباید این نگرانیها و فرضیهها باعث جلوگیری کمکهای حکومت به مردم شود.» صدیق صدیقی ابراز امیدواری کرد که مجلس با درک شرایط سخت ناشی از گسترش ویروس کرونا از برنامههای حکومت به خاطر حمایت از مردم پشتیبانی کند.
صدیق صدیقی در توضیح برنامه کمک مواد غذایی گفت که دسترخوان ملی یک گام فوقالعاده بزرگ برای مبارزه با پیامدهای منفی اقتصادی ویروس کرونا در جامعه و مبارزه با فقر بود که در شرایط اضطراری طرح شد. او تاکید کرد که حکومت افغانستان به موجب مسئولیت و با استفاده از کمکهای جهانی تلاش کرد به مردم فقیر که در معرض گرسنگی قرار دارند، کمک کند.
سخنگوی ریاستجمهوری تصریح کرد که پس از افتتاح برنامه توزیع کمک غذایی زیر عنوان «دسترخوان ملی»، وزیر احیاء و انکشاف دهات فرصت نکرد تا برای اعضای مجلس نمایندگان در خصوص این برنامه اطلاعات ارائه کند و انتظار حکومت از مجلس نمایندگان این است که در قدم نخست باید اطلاعات دقیقی از این برنامه ملی کسب میکردند. او افزود که این برنامه با کمک بانک جهانی و با هدف مبارزه با فقر و تاثیرات اقتصادی ویروس کرونا مطرح شد.
صدیق صدیقی همچنین گفت که سخنان رییس جمهوری افغانستان در مراسم افتتاح دسترخوان ملی مبنی بر ارائه آمار فقر در افغانستان سوء برداشت شده است. او توضیح داد که براساس آخرین سرشماری که در سال ۱۳۹۵ صورت گرفته، میزان فقر۵۵ درصد است. او گفت که از سال ۱۳۹۵ به بعد میزان کاهش یا افزایش فقر نامعلوم است و قرار است تا چند ماه آینده آمار تازهای از سوی اداره احصاییه مرکزی منتشر شود. اشرف غنی، روز شنبه ۲۸ سرطان/تیر در مراسم افتتاح برنامه دسترخوان ملی گفت که بیش از ۹۰ درصد مردم افغانستان زیر خط فقر با درآمد دو دلار زندگی میکنند.
صدیق صدیقی همچنین در ادامه این نشست خبری در مورد روند صلح افغانستان گفت که «مردم، حکومت افغانستان و کشورهای منطقه و جهان برای پایان جنگ اجماع نظر دارند اما گروه طالبان به عنوان گروه شورشگر هنوز هم دست به خشونت میزنند و به تعهدات خود با ایالات متحده آمریکا مبنی بر کاهش خشونت عمل نمیکنند و متاسفانه تعهدات طالبان در پروسه صلح اندک است.»
او گفت حکومت برای گفتوگوهای صلح هیچ پیش شرطی مطرح نکرده است و همواره برای شروع مذاکرات تاکید کرده است اما گروه طالبان پیش شرطهای زیادی را برای شروع مذاکرات مستقیم مطرح کردهاند. او در مورد پیش شرط طالبان مبنی بر آزادی پنج هزار زندانی طالبان قبل از شروع مذاکرات گفت که حکومت افغانستان هیچ توافقنامه رسمی برای رهایی زندانیان طالبان امضا نکرده بلکه از به خاطر حسن نیت حدود ۴۴۰۰ زندانی طالبان را رها کرده است تا موانع را از راه صلح بردارد.
سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان، افزایش خشونتها از سوی گروه طالبان را نقض آشکار توافقنامه دوحه و عدم تعهد این گروه به پروسه صلح خواند و افزود که خشونتها موجب ناامیدی مردم و جامعه جهانی از روند صلح و سبب از دست رفتن فرصت ایجاد شده برای ختم جنگ خواهد شد.