آملی لاریجانی زیر ضرب افشاگری و حملههای رسانهای
موج حملات علیه صادق آملی لاریجانی، رییس سابق قوه قضاییه و رییس فعلی مجمع تشخیص مصلحت نظامی ایران از زمان دستگیری اکبر طبری، یکی از معاونین ارشد قوه قضاییه به اتهام نفوذ در پروندههای قضایی، روند فزایندهای به خود گرفته است.
طبری از دوره ریاست محمود هاشمی شاهرودی در جایگاه بانفوذی از قوه قضاییه قرار گرفته بود اما یک هفته پس از انتقال ریاست این قوه به ابراهیم رییسی، طبری بازداشت شد.
در بحبوحه گمانهزنیها درباره بازداشت طبری، شایعاتی مبنی بر نامهنگاری آملی لاریجانی با علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، و انتقاد از بازداشت معاون سابقش و تهدید او به هجرت از ایران به زادگاهش در نجف منتشر شد.
هرچند مجمع تشخیص مصلحت هرگونه نامهنگاری را رد کرد، اظهارات اخیر روحانی بانفوذی چون محمد یزدی، دبیر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و از روسای اسبق قوه قضاییه، گمانهها درباره صحت این نامهنگاری را تقویت میکند.
رسانههای ایران روز شنبه ۲۶ مردادماه به نقل از یزدی نوشتند: «فلانی میگوید اگه این کار را نکنید نجف میروم! خوب بروید، آیا با رفتن شما قم بههم میخورد؟ شما در قم بودنتان هم خیلی موثر نبود؛ چه رسد که نجف بروید.»
یزدی بدون آوردن اسم اشخاص خاص ادامه داد: «رییس دفتری که ده سال، جای مهمی را اداره کرده دستگیر میشود، بعد اعتراض میکند که چرا گرفتید؟»
با این حال، حمزه قربانی، مدیر روابط عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به خبرگزاری فارس گفت: «متنی که در فضای مجازی به آیتالله یزدی منتسب شده است، سندیت ندارد و صرفا محتوایی مورد تایید است که در پایگاه اطلاعرسانی جامعه مدرسین منتشر شده باشد.»
یزدی که خود پیش از محمود هاشمی شاهرودی ریاست قوه قضاییه را عهدهدار بود، آملی لاریجانی را متهم به ساختن «کاخ» به اسم «مدرسه علمیه» کرد.
اشاره تلویحی او به زمینهایی بوده که گفته میشد در شهر قم به افراد و نهادهای خاص واگذار شده بود.
در اظهارات نقل شده از یزدی خطاب به آملی لاریجانی آمده: «آیا ارث پدرت بود؛ از کجا آوردی ساختی؟»
آملی لاریجانی در بحبوحه ناآرامیهای پس از انتخابات سال ۱۳۸۸، در راس قوه قضاییه قرار گرفت و قوه تحت تصدی او، احکام سنگینی علیه معترضان به نتایج انتخابات صادر کرد.
البته احمدینژاد در سالهای پایانی دوره دوم ریاستجمهوریاش از منتقدین سرسخت خانواده لاریجانی شد و آنها را در مجلس شورای اسلامی به فساد متهم کرد.
چندی پیش، جنبش عدالتخواه دانشجویی نیز در نامهای به رییسی، خواستار تحقیق و اقدام قضایی درباره «تخلفات احتمالی» آملی لاریجانی در «پرونده زمینخواری» در لواسان شد.
در اقدامی نامعمول در جمهوری اسلامی، دو نفر از مجریهای باسابقه تلویزیون ایران هم افشا کردند که به خاطر انتقاد از عملکرد قوه قضاییه در زمان ریاست آملی لاریجانی تا مرز بازداشت پیش رفتند.
یکی دیگر از مجریان تلویزیون نیز در اظهاراتی گفت انتقاد از قوه قضاییه در زمان لاریجانی خط قرمزی برای روزنامهنگاران بود.
رییس قوه قضاییه مستقیما از سوی رهبر جمهوری اسلامی انتخاب میشود.
از طرف دیگر، اظهارات اخیر مرتضی مقتدایی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، مشخص میکند که انتقادات از لاریجانی از قبل به شکل پنهانی در جریان بوده اما بنا بر «مصلحت» ابراز نشده است.
او گفت: «به نظرم این شخص (آملی لاریجانی) اگر کار خلافی داشته، اگر صلاح میدانستند همان وقت تذکر میدادند، ولی اگر صلاح نمیدانستند و سکوت کردند، باید همیشه سکوت کنند.»
صادق لاریجانی چهار برادر دارد از جمله محمدجواد لاریجانی، رییس ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، و علی لاریجانی، رییس فعلی مجلس شورای اسلامی. آملی لاریجانی در سال ۱۳۷۷ به مجلس خبرگان رهبری راه یافت و سه سال بعد با حکم خامنهای عضو شورای نگهبان شد.