اجرای حکم زندان ۷ فعال مدنی؛رسول طالبمقدم از بازداشتشدگان روز کارگر ۷۴ ضربه شلاق خورد
همزمان با اجرای احکام شماری از فعالان کارگری، معترضان به حجاب، شرکت کنندگان در تجمعهای اعتراض به هدف قرار دادن هواپیمای اوکراینی، معترضان سال ۹۶ و سال ۹۸، روز دوشنبه حکم ۷۴ ضربه شلاق رسول طالبمقدم، از بازداشتشدگان روز جهانی کارگر، نیز در دادسرای امنیتی مستقر در اوین اجرا شد.
رسول طالبمقدم از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد تهران است که روز ۱۱ اردیبهشت سال۹۸ در جریان تجمع کارگران در روز جهانی کارگر مقابل مجلس شورای اسلامی بازداشت شده بود.
شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری ۲۳ مردادماه ۱۳۹۸، او را محاکمه کرد و طی حکمی به دلیل شرکت در تجمع روز جهانی کارگر و به اتهام تبلیغ علیه نظم و اخلال در نظم عمومی به دو سال زندان، ۷۴ ضربه شلاق، دو سال تبعید به خراسان جنوبی، دو سال محرومیت از تلفن همراه و دو سال عضویت در احزاب و گروههای سیاسی و اجتماعی محکوم کرد.
طالبمقدم چندی پس از بازداشت در روز جهانی کارگر با تودیع قرار وثیقه آزاد شد اما طی روزهای اخیر از سوی واحد اجرای احکام دادسرای امنیتی مقدس، مستقر در زندان اوین، برای اجرای حکم احضار شده بود.
این عضو سندیکای کارگران شرکت واحد روز دوشنبه دوازدهم خرداد ماه پس از مراجعه به این دادسرا و «به محض ورود به اجرای احکام دادسرای زندان اوین بازداشت شد و بلافاصله حکم ۷۴ ضربه شلاق او به اجرا در آمد.»
بنابر اعلام سندیکای کارگران شرکت واحد، مقامهای دادستانی تهران پس از اجرای حکم ۷۴ ضربه شلاق بر پیکر طالبمقدم و در حالی که او شرایط نامناسب جسمی برخوردار نبود، این فعال کارگری را برای تحمل دو سال زندان به قرنطینه زندان اوین منتقل کردند.
صدور حکم شلاق و اجرای آن علیه کارگران در چند سال اخیر سابقه دارد. از جمله در پنجم خرداد سال۹۵ حکم شلاق در مورد ۱۷ کارگر معدن طلای «آقدره» که به اخراج خود اعتراض کرده بودند، اجرا شد.
سعید اقبالی، فعال مدنی و از بازداشت شدگان در ارتباط با اعتراضات سال۹۶، نیز به دنبال احضار از سوی واحد اجرای احکام دادسرای امنیت، روز یکشنبه یازدهم خرداد ماه جهت تحمل پنج سال حبس تعزیری صادر شده از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب راهی زندان اوین شد.
طیبه راجی، خواهر محمدعلی راجی فرزند یکی از دراویش گنابادی، نیز روز شنبه در توییتی خبر داد که برادرش به سه ماه زندان محکوم شده و باید ۱۱ خرداد خود را به زندان معرفی کند. این حکم درحالی اجرا شد که محمد راجی، پدر محمدعلی راجی اسفند سال ۹۶ در جریان اعتراضهای دراویش گنابادی کشته شد.
سهیلا حجاب، فعال مدنی، نیز روز شنبه سوم خردادماه پس از احضار و مراجعه به دادگاه تجدیدنظر استان تهران، از سوی نیروهای سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و به زندان قرچک ورامین منتقل شد.او پس از ماهها بازداشت در سال ۹۷ و ۹۸ از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ۱۸ سال زندان محکوم شده بود.
شورا فکری، فعال پیشین دانشجویی که در جریان اعتراض به هدف قرار دادن هواپیمای اوکراینی و کشته شدن ۱۷۶ سرنشین آن با موشکهای پدافند سپاه پاسداران، مدتی بازداشت شده بود، روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت جهت تحمل ۶ ماه حکم حبس به زندان آمل منتقل شد.
مژگان کاووسی، مترجم و پژوهشگر و یکی از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸ نیز روز سهشنبه ۳۰ اردیبهشت بازداشت و برای تحمل دوران محکومیت خود به زندان نوشهر منتقل شد. او از سوی دادگاه انقلاب نوشهر و دادگاه تجدید نظر به شش سال و چهار ماه حبس تعزیری محکوم شده که حکم اشد آن یعنی سه سال حبس اجرا خواهد شد.
نجات بهرامی، روزنامه نگار و معاون سابق روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، نیز ۲۹ اردیبهشت ماه جهت تحمل محکومیت خود راهی زندان اوین شد. او به اتهام تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت عمومی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری به یک سال حبس تعزیری، دو سال ممنوعیت از فعالیتهای اجتماعی و منع استفاده از تلفن همراه محکوم شده بود.
شماری از کنشگران نیز طی روزهای اخیر برای اجرای حکم احضار شدهاند. از جمله روز دوشنبه دوازدهم خرداد ماه، شعبه اجرای احکام کیفری دادسرای امنیت تهران مستقر در زندان اوین، حسین کدیور، خلیل دهقانپور، کمال نعمانیان و محمد وفادار، برای اجرای حکم فراخواند. این چهار نوکیش مسیحی پیشتر از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب هر یک به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شدهاند.
پیشتر نیز عیسی سحرخیز، روزنامهنگار و از موسسان انجمن دفاع از آزادی مطبوعات، خبر داد که برای اجرای حکم حبس صادر شده در سال۹۴ به اتهام توهین به رهبری و توهین به روسای وقت قوه مجریه و قضاییه، به واحد اجرای احکام دادسراى ناحیه ٢٨ تهران احضار شده است.