اختصاصی: درخواست کمک مجمع تشخیص مصلحت نظام از حزب کمونیست چین برای مقابله با کرونا
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ایران در نامهای به سعید نمکی وزیر بهداشت از آمادگی حزب کمونیست چین برای ارسال برخی اقلام از «داروی جدید ضد کرونا» به ایران خبر داده است.
او در این نامه که ایران اینترنشنال به نسخهای از آن دسترسی پیدا کرده و مربوط به تاریخ نهم فروردین است از وزیر بهداشت خواسته کمکهای دریافتی از چین از جمله داروی مربوط به کرونا را «مورد بررسی کارشناسانه» قرار دهند و نتیجه را به مجمع اعلام کند.
محسن رضایی پیشتر در نامهای به سونگ تائو وزیر بینالمللی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین، از این کشور برای مقابله با کرونا و همچنین تلاش در جهت تعلیق تحریمهای آمریکا درخواست کمک کرده بود.
سند رسیده به ایران اینترنشنال حاوی پاسخ وزیر بینالمللی کمیته مرکزی حزبکمونیست چین خطاب به رضایی است که در آن آمده این کشور تلاش دارد «تعدادی داروی Chloroquine Phosphate، ماسک N95 و ماسک طبی یکبار مصرف را به مجمع»هدیه کند.
این عضو ارشد حزب کمونیست همچنین گفته که انتظار جمهوری اسلامی برای مداخله چین در رفع تحریمها را به اطلاع مقامهای مربوطه رسانده است.
پس از شیوع کرونا در ایران، وابستگی جمهوری اسلامی به حمایتهای این کشور بیشتر از قبل شده است.
زمانی که کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز ۱۷ فروردین از اعتماد به چین درباره تحقیقات کرونا ابراز پشیمانی کرده بود با موجی از واکنشهای مخالفتامیز در حکومت روبرو شد.
سفیر چین در تهران بلافاصله به این اظهارات واکنش نشان داد و به جهانپور توصیه کرد برای نتیجهگیری بهتر است با دقت کنفرانس خبری مقامهای وزارت بهداشت را دنبال کند.
اداره سیاسی سپاه پاسداران هم در همسویی با سفیر چین به انتقاد از جهانپور پرداخت و روز ۲۰ فروردین نوشت: «اظهارات غیرمسئولانه»، «حاشیهسازی»، «خلاف منافع ملی»، «بیجا» و «ادعای غیرکارشناسانه» و «تاسف برانگیز» جهانپور سبب «دلخوری» سفیر و دولت چین شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت البته یک روز پس از موضع خود عقبنشینی کرد و گفت: «دولت و ملت ایران قدردان دولتها و ملتهایی است که به ویژه در این همهگیری جهانی كرونا در کنارشان ایستادند و حافظه تاریخی ایرانیان البته این قسمت ماجرا را هم فراموش نخواهد کرد.»
بسیاری از کارشناسان و حتی چهرههای حکومتی ایران، تداوم پروازهای شرکت هواپیمایی ماهان به چین بعد از شیوع کرونا در آن کشور را عامل انتقال آن به ایران میدانند.
بهرام پارسایی سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس در ایران روز جمعه ۲۳ اسفند گفته بود سازمان هواپیمایی کشوری و هواپیمایی ماهان «متهمان ردیف اول» ورود کرونا به ایران هستند.