ادامه برگزاری مراسم مذهبی در ایران با وجود هشدارها درباره اوجگیری کرونا
در حالی که مقامهای حوزه بهداشت درباره اوجگیری شیوع کرونا در پی بازگشایی اماکن عمومی و مذهبی هشدار میدهند، تلاش نهادهای مذهبی و نیروهای بسیج برای برپایی مراسم و اعیاد اسلامی همچنان ادامه دارد.
شامگاه جمعه ۱۹ اردیبهشتماه پس از آنکه برگزاری نماز جمعه در برخی مساجد و مصلیها دوباره از سر گرفته شد، شماری از نیروهای بسیج و کانونهای مذهبی در محلههای برخی شهرها کارناوال شادی به مناسبت تولد امام دوم شیعیان برگزار کردند.
بر اساس ویدیوهایی که برخی کاربران رسانههای اجتماعی منتشر کردهاند، تعدادی خودروی ونهای متعلق به نیروهای مذهبی و بسیجی با حرکت در برخی محلهها و خیابانهای تهران از جمله سعادتآباد اقدام به پخش موسیقی کردند.
از سوی دیگر ویدیوهایی در توییتر همرسانی شده که نشان میدهد در یکی از پایگاههای مذهبی برپا شده در یکی از محلههای تهران تعدادی از کودکان با لباسهای متحدالشکل برای برگزاری مراسم جشن، بدون دستکش و رعایت پروتکلهای بهداشتی، حضور دارند.
در استان خراسان رضوی پوستری از سوی «کانون نوجوانان شهید سلیمانی» به همراه سازمان دانشآموزی، سپاه پاسداران، بسیج دانشآموزی و«موسسه فرهنگی پیام آزادگان» در برخی وبسایتها و رسانههای اجتماعی منتشر شد که از مردم دعوت کرده بود برای جشن تولد امام حسن جمعه شب در کارناوالی خیابانی حاضر شوند.
خبرگزاری صداوسیمای جمهوری اسلامی نیز در خبری از برگزاری کارناوالی مشابه از سوی پایگاههای بسیج و سازمان فرهنگی هنری شهرداری در محلات قم گزارش داد.
پنجشنبه نیز معاون فرهنگی سپاه پاسداران «ناحیه امام حسین» شهرستان کرج از برنامهریزی برای استقرار اکیپهای کارناوال شادی به همین مناسبت خبر داده بود.
برگزاری مراسم مذهبی در اماکن عمومی در حالی همزمان با بازگشایی ادارات و اماکن عمومی بیشتر از پیش صورت میگیرد که روز شنبه ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، ضمن تایید افزایشی شدن شیوع کرونا در برخی مناطق گفت: «باید آماده بازگشت شیوع باشیم.»
برنامهریزی برای مراسم حضوری شبهای قدر
مراسم مذهبی این روزها تنها محدود به جشنها و اعیاد نبوده و قرار است در ادامه ماه رمضان برای شبهای قدر نیز برنامههایی در نظر گرفته شود.
معاون کل وزیر بهداشت روز جمعه در این زمینه اعلام کرد که با حضور رییسجمهوری «تصمیمات اولیه برای مراسم شبهای احیا اندیشیده شده» و روز یکشنبه اعلام میشود.
او جزییاتی از این تصمیم ارائه نداد.
در استان خراسان رضوی که پیشتر احمد علمالهدی، نماینده ولی فقیه در آن، از بسته ماندن اماکن مذهبی گلایه کرده بود؛ رییس کارگروه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفته پیشنهاد برگزاری مراسم «شبهای قدر» در ۲۰ نقطه اطراف حرم امام رضا ارائه شده و در صورت تصویب از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا، اجرایی خواهد شد.
معاون استانداری خراسان رضوی نیز اختصاص ۲۲ نقطه از شهر برای مراسم حضوری را تایید کرده و در عین حال از بسته ماندن حرم امام هشتم شیعیان در شبهای قدر خبر داده است.
برگزاری نمازجمعه با وجود نگرانیها
روز جمعه مراسم نماز جمعه در تعدادی از شهرهایی که دولت آنها را دارای «وضعیت سفید» اعلام کرد به صورت حضوری در مساجد و مصلیها برگزار شد.
بنا بر اعلام شورای سیاستگذاری ائمه جمعه قرار بود این مراسم در ۱۳۲ شهرستان برگزار شود، با اینحال رسانههای رسمی و دولتی گزارشهای مشروح یا تصویری کاملی از جزییات این مراسم و میزان استقبال شهروندان در پی افزایش نگرانیهای عمومی منتشر نکردند.
تصاویر منتشرشده از شهرستانهایی که این مراسم در آن برگزار شد، نشان میداد صفوف شرکتکنندگان در مراسم نماز جمعه با رعایت فاصله ایمنی و بهداشتی نبوده و در برخی نقاط بدون امکانات اولیه از جمله دستکش و ماسک صورت گرفت.
فیلم کوتاهی که شبکه خبر صداوسیما از شهرستان سپیدان در استان فارس منتشر کرد،حاکی از آن بود که امام جمعه یکی از مساجد از ماسک استفاده نکرده و برخی نمازگزاران صف اول نیز بعد از اتمام نماز طبق رسوم پیشین با یکدیگر دست میدهند.