ارتش ایران از استقرار ناو سهند برای اسکورت کشتیها در خلیج عدن خبر داد
حبیبالله سیاری، رییس ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران، از استقرار یک ناوشکن این کشور به نام «سهند» در خلیج عدن و در چارچوب یک «ماموریت بلندمدت» خبر داد.
به گزارش ایرنا، سیاری، روز دوشنبه چهارم شهریور، هدف از اعزام این ناوگروه را تامین امنیت برای کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در آب های آزاد اعلام کرده و گفته است که قرار است ناوگروه در ماموریت در دریای عمان و خلیج عدن کشتیها را اسکورت کند.
سیاری در ادامه گفت: «این ناوشکن به همراه ناو پشتیبانی و بالگردبر خارگ در قالب شصت و سومین ناوگروه جمهوری اسلامی ایران در حال انجامماموریت است.»
ایرنا اضافه کرده که اواخر تیر «ناوگروه ۶۲ متشکل از ناوشکن بایندر و ناو پشتیبانی بوشهر» پس از دو ماه ماموریت برون مرزی و «طی کردن ۲ هزار و ۳۵۰ مایل دریایی» در سواحل ایران پهلو گرفت.
این خبرگزاری همچنین نوشت که ناوشکن سهند که آذر ماه سال گذشته به عنوان «پیشرفتهترین ناوشکن غرب آسیا»، در بندرعباس به ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی پیوست، «برای نخستین بار است که به ماموریت طولانی مدت اعزام میشود».
ویژگی این ناوشکن «قابلیت رادارگریزی در بلوکهای مجزا» اعلام شده است. همچنین این ناوشکن «چهار موتوره قادر به ۱۵۰ روز دریانوردی به همراه شناور پشتیبان در اقیانوسهای دور دست و آبهای متلاطم» است.
سیاری «بروزرسانی پرتابگرهای اژدرها، انواع توپهای ضدهوایی و ضدسطحی، سامانههای موشکی سطح به سطح و سطح به هوا، سامانه دفاعی نقطهای، سامانه ضدزیردریایی» از دیگر ویژگیهای این ناوشکن برشمرده شده است.
خبر استقرار این ناوشکن ایران در خلیج عدن در حالی است که جامعه بینالمللی نسبت به اخلال در امنیت کشتیرانی از سوی ایران ابراز نگرانی کردهاند.
پس از خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریمهای نفتی، حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی ایران بارها هشدار داد که در صورت تحریم کامل نفت ایران، آبراههای بینالمللی امنیت نخواهد داشت.
این در حالی است که او در فروردین ۱۳۹۴ در یک سخنرانی به مناسبت روز ارتش در ایران، درباره حضور نیروهای این کشور «از خلیجفارس تا خلیج عدن، از دریای عمان تا دریای مدیترانه، آبهای آزاد و اقیانوسها» گفته بود: «این حضور برای امنیت كشورهای ساحلی و كشتیرانی و همچنین امنیت راهها و آبراههای دریایی است» و «هیچكس نگران حضور ارتش جمهوری اسلامی ایران در آبهای بینالمللی نیست».