استاندار خوزستان: مخلوط شدن آب و فاضلاب مربوط به نقاط انشعابهای غیر مجاز است
غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان اعلام کرد موضوع مخلوط شدن آب آشامیدنی و فاضلاب «بیش از آنچه که واقعیت دارد، برجسته شده است».
غلامرضا شریعتی در عین حال گفت این موضوع «در مناطق حاشیه شهر که خط لوله غیرمجاز و طولانی روکار دارند» رخ میدهد.
استاندار خوزستان دوم مرداد مخلوط شدن آب آشامیدنی و فاضلاب را تکذیب کرده بود.
رییس مرکز بهداشت خوزستان ۳۱ تیر گفته بود در بسیاری از مناطق این استان، به ویژه در مناطق حاشیهای شهر و روستایی، «فاضلاب به لولههای آب میزند و لولهها در شبکه فاضلاب غرق آب شدهاند».
او اعلام کرده بود بارها مراکز بهداشت شرق و غرب اهواز در اینباره «اعلام جرم کردهاند» و این موضوع بارها در شورای سلامت استان مطرح کردهایم.
علوی یکی از دلایل این موضوع را شکستگی لولههای آب ذکر کرده بود. او همچنین گفته بود: «اکثر منازل پمپ دارند و قطعی برق موجب خاموشی پمپها و افت فشار آب میشود که در نتیجه فاضلاب اطراف لولهها به درون آن کشیده میشود».
با این حال استاندار و مقامات شرکت آب و فاضلاب دلیل این موضوع را انشعاب غیر مجاز آب ذکر کردهاند.
استاندار خوزستان در عین حال گفت سیستم خطوط لوله در خوزستان فرسوده است.
شریعتی درباره وجود گل و لای در آب آشامیدنی نیز گفت: «در شهرهایی که از آب رودخانهها استفاده میشود، کدورت آب بیشتر و طعم آب نیز نسبت به آبهای زیرزمینی متفاوت است».
او اعلام کرد که وضعیت آب شهرهای خوزستان در چند سال اخیر بهتر شده و با افتتاح دو طرح مخزن شماره ۲ در امالدبس افتتاح و خط لوله ۲ اهواز شرایط آب اهواز، آبادان و خرمشهر بهتر خواهد شد.
مشکلات در آب شهرهای استان خوزستان از ۲۰ سال پیش اعتراضهایی را به دنبال داشته و بارها باعث تجمع و اعتراض شده است. در سال ۷۹ نیز در اعتراضات به وضعیت آب در آبادان سه نفر کشته و چند نفر زخمی شدند.