اعتراض کانون نویسندگان به زندانی کردن سه نویسنده: میخواهند معترضان و مخالفان را به قربانگاه بفرستند
کانون نویسندگان ایران در بیانیهای ضمن محکوم کردن انتقال سه تن از اعضای خود به زندان اوین، اعلام کرد که زندانی کردن سه نویسنده و سایر متهمان عقیدتی و سیاسی در شرایط شیوع کرونا معنایی جز این ندارد که مسئولان امنیتی و قضایی میخواهند معترضان و مخالفان را به قربانگاه بفرستند.
در این بیانیه، کانون نویسندگان ایران تاکید کرد اجرای حکمهای صادرشده علیه سه تن از اعضای خود را «اقدامی جنایتکارانه و خلاف موازین حقوق بشر» میداند و آن را محکوم میکند.
این بیانیه پس از آن منتشر شد که روز شنبه پنجم مهرماه ۱۳۹۹ رضا خندان (مهابادی) و بکتاش آبتین از اعضای هیات دبیران کانون نویسندگان ایران و کیوان باژن عضو پیشین هیات دبیران این کانون، برای اجرای احکام صادره از سوی دادگاه انقلاب تهران به زندان اوین منتقل شدند.
به هنگام احضار و انتقال این سه نویسنده به زندان، جمعی از اعضای کانون نویسندگان و تعدادی از شاعران و نویسندگان مستقل، در اعتراض به اجرای حکم این سه نویسنده مقابل زندان اوین جمع شدند و «تا لحظه بدرقه آنان» در آنجا حضور داشتند.
کانون نویسندگان ایران در بیانیه روز یکشنبه ششم مهر ماه خود تاکید کرد که در شرایطی که کرونا روزانه صدها قربانی میگیرد و با وجود کمبود فاجعهبار امکانات بهداشتی درمانی در زندانها، زندانی کردن سه نویسنده و سایر متهمان عقیدتی و سیاسی معنایی جز این ندارد که مسئولان امنیتی و قضایی میخواهند معترضان و مخالفان را به قربانگاه بفرستند.
این سه نویسنده به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» که مصادیق این اتهامها «انتشار نشریه داخلی کانون، مشارکت در تدوین کتاب تاریخچه کانون و صدور بیانیهها و حضور در مراسم سالگرد محمدجعفر پوینده، محمد مختاری و احمد شاملو» عنوان شده، با حکم دادگاه انقلاب تهران به زندان محکوم شدهاند.
کانون نویسندگان در بیانیه خود، این اتهامهای وارد شده به این سه نویسنده را «بیاساس»، خواند و افزود که با همین «اتهامهای بیاساس رضا خندان (مهابادی) و بکتاش آبتین هرکدام به شش سال و کیوان باژن به سه سال و شش ماه زندان محکوم شدهاند.»
در بیانیه کانون نویسندگان آمده است که «صدور و اجرای این حکمها که به دلیل عضویت این سه نویسنده در کانون نویسندگان ایران و دفاع از آزادی اندیشه و بیان بوده است، نشان از افزایش فشار بر نویسندگان مستقل دارد.»
این بیانیه افزود: «اکنون که کشور درگیر فقر، بیماری و فساد سازمان یافته است، حاکمیت به جای پاسخگویی به خواستههای برحق مردم، به سرکوب هرچه بیشتر آزادی بیان و بازداشت و شکنجه و اعدام معترضان روی آورده است.»
کانون نویسندگان ایران اجرای حکمهای صادر شده علیه سه تن از اعضای خود را اقدامی جنایتکارانه و خلاف موازین حقوق بشر میداند و آن را محکوم میکند.
این بیانیه با اشاره به اینکه کانون نویسندگان ایران که همواره شاهد بازداشت و آزار اعضایش بوده است و در جریان قتلهای سیاسی دههی هفتاد چند تن از اعضای خود از جمله محمد مختاری و محمدجعفر پوینده را از دست داده است، تاکید کرد که کانون نویسندگان «حاکمان جمهوری اسلامی، قوهی قضائیه و وزارت اطلاعات» را مسئول حفظ جان و سلامت اعضای دربند خود میداند.
کانون نویسندگان ایران همچنین از «نویسندگان، تشکلهای مستقل ایران و جهان، نهادهای مدافع حقوق بشر و مردم آزادیخواه ایران» خواست به این «حکمهای ضد انسانی» واکنش نشان دهند و صدای اعتراض خود را به گوش جهانیان برسانند.
در پایان این بیانیه کانون نویسندگان ایران اعلام کرد که اجرای حکم زندان سه نویسنده عضو کانون باید هرچه سریعتر متوقف و رضا خندان (مهابادی)، بکتاش آبتین و کیوان باژن باید بیقید و شرط آزاد شوند.
هماکنون گیتی پورفاضل، حقوقدان و عضو دیگر کانون نویسندگان ایران به دلیل امضای بیانیه ۱۴ کنشگر زن برای استعفای علی خامنهای در بند زنان زندان اوین محبوس است و در حال تحمل حکم دادگاه انقلاب است.
علاوه بر این آرش گنجی، مترجم و عضو کانون نویسندگان ایران، نیز پس از دوباره بازداشت از سوی وزارت اطلاعات دولت حسن روحانی طی یک سال گذشته، تحت قرار وثیقه تا اعلام حکم دادگاه انقلاب آزاد شده است.