افزایش فشار و تهدید دستگاههای امنیتی برای جلوگیری از مراسم سالگرد نوید افکاری
همزمان با اولین سالگرد اعدام نوید افکاری، دستگاههای امنیتی علاوه بر بازداشت خشونتآمیز و چند ساعته سعید افکاری، شماری از فعالان مدنی، دوستان و بستگان او را تهدید کردهاند که در صورت حضور در مراسم سالگرد و بر سر مزار نوید افکاری بلافاصله بازداشت خواهند شد.
گزارشها همچنین از فضای امنیتی در روستای سنگر استان فارس حکایت دارد، روستایی که مزار نوید افکاری در آرامستان آن قرار دارد.
خانواده افکاری علاوه بر دوره بازداشت تا اعدام او در بامداد شنبه ۲۲ شهریور ۹۹، طی یک سال گذشته به شدت تحت فشار دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی قرار داشتهاند تا دست از دادخواهی بردارند.
این درحالی است که حبیب و وحید افکاری، دو برادر نوید افکاری، همچنان در زندان عادل آباد شیراز در انفرادی نگهداری میشوند.
سعید افکاری، برادر دیگر نوید افکاری، روز یکشنبه بیست و یکم شهریور ماه از سوی نیوهای امنیتی با خشونت بازداشت شد و ساعاتی بعد درحالی آزاد شد که به گفته منابع مطلع، آثار ضرب و جرح او نمایان است.
بازداشت سعید افکاری پس از آن انجام شد که او روز بعد از آنکه روز جمعه ۱۹ شهریور خبر داد که نهادهای امنیتی در آستانه سالگرد کشته شدن برادرش اقدام به تهدید خانواده و بستگان او کردهاند،
او در توییتی نوشت: «ما سه سال است زیر وحشیانهترین سرکوبهای شما ایستادهایم، هرچند داغدار اما باز هم میایستیم.»
از سوی دیگر و درحالی که وحید و حبیب افکاری، برادران نوید افکاری، بیش از یک سال است که در سلول انفرادی در زندان عادلآباد شیراز نگهداری میشوند به «دو سال تبعید» نیز محکوم شدهاند.
حکم اعدام نوید افکاری درحالی بامداد شنبه ۲۲ شهریور سال ۹۹ اجرا شد که او و دو برادر دیگرش حبیب و وحید افکاری از چند روز قبل به سلولهای انفرادی در زیر زمین زندان عادلآباد شیراز منتقل شده بودند و اکنون با گذشت یکسال از اعدام این کشتیگیر ۲۷ ساله، همچنان دو برادرش در انفرادی نگهداری میشوند.
حسن یونسی، وکیل نوید افکاری، ساعاتی پس از اعدام او گفت که مقامهای زندان برای اعدام او آنقدر عجله داشتهاند که حق نوید افکاری برای آخرین دیدار با خانواده را سلب کردهاند.
بنابر فایل صوتی منتشر شده از مکالمه نوید افکاری با برادرش سعید افکاری در ساعت قبل از اعدام، مقامهای قوه قضاییه و زندان به این زندانی سیاسی به دروغ گفته بودند که در حال بررسی شکایتش از شکنجه و ضرب و شتم به دست ماموران زندان هستند و به همین دلیل قرار است او را به تهران منتقل کنند.
نوید افکاری علاوه بر شکایتی که در هفته پیش از اعدام درباره شکنجه و ضرب و شتم به دست نیروهای زندان ثبت کرده بود، یک سال قبل از روز اعدام، یعنی در ۲۲ شهریور سال ۹۸ نیز در نامهای دستنویس از زندان به مقامهایی قضایی شرح و شکایت خود از شکنجههایی که برای اخذ اعترافات اجباری در موردش اعمال شده بود را بیان کرد.
او به مقامهای قضایی نوشت که در پلاک ۱۰۰، بازداشتگاه وزارت اطلاعات در شیراز، و همچنین بازداشتگاه اداره آگاهی شیراز از ابتدای بازداشت در ۲۶ شهریور سال۹۷ تحت شکنجههای بیرحمانه و غیرانسانی جسمی و روانی قرار گرفته است.
سال ۹۹ و در هفتههای منتهی به اعدام او در ۲۲ شهریور ماه نیز نوید افکاری با ارسال فایلهای صوتی از زندان شرح کاملی از بیگناهی خود، تناقضهای پرونده و همچنین شکنجههای خود و دیگر اعضای خانوادهاش را فاش کرد.
با این حال، قوه قضاییه به ریاست ابراهیم رییسی، رییس وقت این قوه، به شکایتهای نوید افکاری و برادرانش از شکنجه توجهی نکرد و شهادت شاهدان شکنجه برادران افکاری را نیز هرگز مورد رسیدگی قرار نداد و نوید افکاری را در ۲۲ شهریور۹۹ اعدام کرد.
از آن زمان تاکنون خانواده افکاری بر دادخواهی خود ادامه دادهاند و همزمان دستگاههای امنیتی و قوه قضاییه به طور مداوم بر فشار بر این خانواده افزودهاند.
بسیاری از اعضای خانواده و بستگان نوید افکاری در یک سال گذشته از سوی نیروهای امنیتی احضار، تهدید و مورد آزار قرار گرفتهاند و این فشارها بر شماری از دوستان او و فعالان مدنی نزدیک به این خانواده نیز ادامه داشته است.
با این حال خانواده نوید افکاری گفتهاند که مراسم سالگرد اعدام او را با رعایت پروتکلهای بهداشتی روز دوشنبه بر سر مزارش در روستای سنگر استان فارس برگزار میکنند.