افزایش قربانیان الکل سمی در ایران: مرگ ۱۱۷ نفر فقط در دو استان
آمار قربانیان مصرف الکل غیر خوراکی و سمی در ایران به طور روزانه در حال افزایش است و تاکنون فقط در دو استان ۱۱۷ نفر جان خود را از دست دادهاند.
محمدجواد مرادیان، رئیس اورژانس استان فارس، روز چهارشنبه ۲۸ اسفند، از افزایش تعداد جانباختگان الکل غیر خوراکی و سمی در این استان به ۶۱ نفر خبر داد.
مرادیان، در گفتوگو با ایسنا، تعداد کل مسمومان الکل غیر خوراکی را ۳۸۳ نفر اعلام کرد و گفت: «میانگین سن مسمومین از ۲۰ تا ۴۰ سال است و ۱۴ نفر از این افراد هماینک در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند.»
این در حالی است که علی احسانپور، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، نیز شامگاه سهشنبه ۲۶ اسفند از افزایش جانباختگان مصرف الکل سمی در استان خوزستان به ۵۶ نفر خبر داد و گفت: «در حال حاضر ۳۴ نفر بر اثر مصرف این مشروبات در بیمارستانها بستری بوده که ۱۸ نفر از این تعداد در بخش مراقبتهای ویژه تحت مداوا هستند.»
به گفته این مقام درمانی استان خوزستان، مراجعه برای مسمومیت الکل تقلبی در این استان از روز ۱۶ اسفند آغاز شد و بیشترین میزان مراجعه روزانه در تاریخ ۱۸ اسفند با ۲۱۸ نفر ثبت شده است.
روز دوشنبه محمدرضا رضاییبنا، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نیز گفته بود که از ابتدای اسفند ۲۰۰ نفر بر اثر مصرف الکل سمی به بیمارستانهای استان مراجعه کردند که از این تعداد ۱۹ نفر جان باختهاند.
همزمان مهرداد بابایی، رییس مرکز فوریت های پزشکی استان البرز، اعلام کرد که طی چند روز گذشته بر اثر مصرف الکل سمی در این استان ۷۰ نفر مسموم شدند که از این میان ۱۵ نفر جان خود را از دست دادهاند.
پیشتر خبرهایی از قربانی شدن تعدادی از شهروندان استانهای مرکزی، کرمانشاه و تهران نیز منتشر شده بود و روزنامه اعتماد آمار کل قربانیان تا روز شنبه گذشته در سراسر کشور را بیش از ۱۰۰ نفر و مسمومان را دستکم ۵۰۰ نفر گزارش کرد.
مقامهای درمانی ایران میگویند که این افراد با هدف جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا به مصرف الکل روی میآورند.
همزمان مقامهای امنیتی ایران از بازداشت افرادی به اتهام ساخت مشروبات الکلی تقلبی در شهرهای مختلف خبر میدهند.
ابراهیم قدوسی، رییس اداره پیشگیری و کاهش آسیب مصرف مواد و الکل وزارت بهداشت، نیز گفته است: «عدهای سودجو با سوء استفاده از نیاز مردم، با اضافه کردن وایتکس به الکلهای صنعتی رنگی، محلولی بیرنگ را به عنوان الکل طبی به بازار عرضه میکنند که موجب افزایش درصد مسمومیتها شده است.»