الکل سمی در ایران: صدها مسموم و پنجاه جانباخته در شهرهای مختلف
صدها نفر بر اثر مصرف مشروبات الکلی غیرخوراکی به بیمارستانهای چند استان ایران مراجعه کردهاند و تعداد جانباختگان در شهرهای تهران، کرج، اردبیل، ساوه، کرمانشاه، اهواز و رامهرمز به پنجاه نفر افزایش یافته است.
علی احسانپور، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، اعلام کرد تعداد قربانیان مشروبات الکلی مسموم در استان خوزستان به ۳۶ نفر افزایش یافت.
احسانپور، روز سهشنبه ۲۰ اسفند، به خبرنگاران گفت: «با وجود اطلاعرسانیهای گسترده در چند روز اخیر، متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته ۱۷۰ مورد مسمومیت جدید با مشروبات الکلی تقلبی به مراکز درمانی استان خوزستان مراجعه کرده که ۹۵ درصد این موارد در اهواز بوده است.»
او ادامه داد: «به صورت موردی، سایر مراجعات در شهرستانهای ماهشهر، رامهرمز، ایذه، مسجدسلیمان و کارون پذیرش شدهاند.»
با توجه به این که پیشتر اعلام شده بود تا شامگاه ۱۸ اسفند ۲۱۸ مورد مسمومیت الکلی در بیمارستانهای خوزستان پذیرش شدهاند، تعداد مراجعهکنندگان به بیمارستانهای این استان، بر اثر مسمومیت الکلی، دستکم به چهارصد نفر رسیده است.
همچنین جواد امینی سامان، مدیرعامل مرکز آموزشی درمانی امام خمینی کرمانشاه، از جان سپردن یک نفر بر اثر مسمومیت با الکل مسموم خبر داد.
او روز سهشنبه 20 اسفند، گفت: «از روز ۱۶ اسفند تاکنون ۱۶ نفر در کرمانشاه براثر مسمومیت با الکل به این بیمارستان مراجعه کردهاند. در حال حاضر یازده نفر در بخش مسمومیت بیمارستان امام خمینی بستری هستند و مابقی به صورت سرپایی درمان و ترخیص شدهاند.»
در استان مرکزی نیز علی اکبر عیسی آبادی، فرمانده انتظامی ساوه، روز سهشنبه، از مرگ دو نفر و بستری شدن سه نفر دیگر در بیمارستان بر اثر مشروبات الکلی مسموم خبر داد و گفت که عامل توزیع این مشروبات الکلی دستگیر شده است.
همچنین در تهران، شاهین شادنیا، رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان، روز سهشنبه، گفت که «روزانه حدود چهار یا پنج مورد» از مسمومیتهای الکلی در این بیمارستان گزارش میشود.
او روز دوشنبه از مرگ ۳ نفر در این بیمارستان، بر اثر مصرف مشروب الکلی مسموم خبر داده بود.
همچنین در حالی که تا روز دوشنبه هفت نفر در استان البرز به دلیل مسمومیت الکلی جان باختند، قدرت اخوان اکبری، رییس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، نیز از مرگ ۲ نفر بر اثر مسمومیت مشروبات الکلی در این استان خبر داد و گفت: «حال یک نفر نیز وخیم است.»
ابراهیم قدوسی، رییس اداره پیشگیری و کاهش آسیب مصرف مواد و الکل وزارت بهداشت، روز دوشنبه گفت: «عدهای سودجو با سوء استفاده از نیاز مردم، با اضافه کردن وایتکس به الکلهای صنعتی رنگی، محلولی بیرنگ را به عنوان الکل طبی به بازار عرضه میکنند که موجب افزایش درصد مسمومیتها شده است.»