امارات متحده عربی به ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس پیوست
امارات متحده عربی اعلام کرد برای محافظت از گذرگاههای دریایی در خاورمیانه به ائتلاف دریایی به رهبری آمریکا میپیوندد.
خبرگزاری رسمی این کشور روز پنجشنبه ۲۸ شهریورماه به نقل از یک مقام ارشد در وزارت خارجه این کشور گفت امارات به این ائتلاف پیوسته تا «از امنیت جهانی انرژی و جریان مداوم عرضه انرژی به اقتصاد جهانی اطمینان حاصل کند.»
عربستان سعودی روز چهارشنبه اعلام کرد به این ائتلاف پیوسته است. استرالیا، بحرین و بریتانیا از دیگر اعضای این ائتلافند.
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، که به عربستان سعودی سفر کرده در مقصد بعدی خود قرار است به امارات متحده عربی برود و با شیخ محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد این کشور، دیدار کند.
پمپئو، چهارشنبه شب به محض ورود به عربستان سعودی، حملات شنبه گذشته به تاسیسات عظیم نفتی این کشور را «اقدام به جنگ» خواند و تاکید کرد ایران عامل این حملات بوده است.
او به خبرنگاران گفت: «هربار که اقدام به جنگ از این جنس داشته باشید، همواره خطر وقوع مجدد آن هم وجود دارد. این حمله از سوی ایران بود. پیش از این، شاهد حملهای در این مقیاس نبودیم.»
پمپئو همچنین در توییتی از دیدار خود با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، و «بحث درباره حملات بیسابقه به زیرساخت نفتی» این کشور خبر داد.
او نوشت: «آمریکا در کنار عربستان سعودی است و از حق این کشور برای دفاع از خود حمایت میکند. با رفتار تهدیدآمیز رژیم ایران مماشات نمیکنیم.»
به نوشته شبکه خبری سیانان، وزیر امور خارجه آمریکا هدف از سفر خود را به منطقه خاورمیانه ایجاد ائتلاف علیه ایران دانست.
او همچنین گفت آمریکا در جلسه آتی شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه جاری نظر مثبت سران کشورهای جهان را برای اقدام علیه ایران جلب خواهد کرد.
او گفت: «مطمئنم که در نیویورک ما و همچنین سعودیها حسابی در این باره سخن خواهیم گفت. در خاک آنها اتفاق افتاد. یک اقدام به جنگ مستقیم علیه آنان بود.»
پمپئو از ابتدا، حملات روز شنبه را که منجر به نصف شدن تولید نفت عربستان شده به ایران نسبت داده است اما جمهوری اسلامی هرگونه دست داشتن در این حملات را رد کرده است.
شورشیان حوثی در یمن مسئولیت این حملات را بر عهده گرفتهاند، اما مقامهای آمریکایی با توجه به دقت اصابت به تاسیسات و خسارات بهجامانده در مورد توان حوثیها ابراز تردید کردهاند.
پمپئو همچنین گفت: «جامعه اطلاعاتی اطمینان قاطع دارد که اینها سلاحهایی نبودند که در دست حوثیها باشد. شاید این مهمترین قسمت اطلاعات باشد.»
روز چهارشنبه، ترکی المالکی، سخنگوی وزارت دفاع عربستان سعودی، با نشان دادن تکههای پهپاد و موشکهای کروز اصابتکرده به دو مجتمع نفتی در شرق این کشور، گفت: «حمله از شمال صورت گرفت و بیشک از حمایت ایران برخوردار بود.»
با وجود سخنان پمپئو، دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، تاکنون نسبت به اقدام نظامی علیه ایران ابراز تمایل نکرده است. اما روز چهارشنبه گفت: «آغاز (جنگ) خیلی ساده است. اگر لازم باشد کاری کنیم، میکنیم.»
ترامپ همچنین دستور تشدید تحریمهای ایران را صادر کرد که این اقدام از سوی ناظران واکنش دولت آمریکا به حملات به تاسیسات نفتی عربستان سعودی تعبیر شده است.
کارشناسان سازمان ملل نیز قرار است برای انجان تحقیقات عازم عربستان سعودی شوند.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت که شواهد مربوط به نقش موشکهای کروز ایرانی در این حملات هفته آینده در مجمع عمومی سازمان ملل ارائه خواهد شد.