بازداشت هشت نفر به اتهام تجمع و آتش زدن بخشی از درمانگاه شهرک توحید بندرعباس
جانشین فرمانده نیروی انتظامی استان هرمزگان از بازداشت هشت نفر به اتهام شرکت در تجمع اعتراضی مقابل درمانگاه شهرک توحید بندرعباس و به آتش کشیدن بخشی از این درمانگاه خبر داد.
شامگاه جمعه نهم اسفند ماه و در پی انتشار خبری درباره نگهداری چند بیمار مبتلا به کرونا در درمانگاه شهرک توحید بندرعباس، شماری از مردم معترض به این اقدام با هجوم به درمانگاه، بخشی از آن را به آتش کشیدند.
عباسعلی بهدانیفرد، جانشین فرمانده نیروی انتظامی استان هرمزگان گفت که «ماموران پلیس امنیت عمومی هرمزگان با همکاری ماموران شهرستان بندرعباس با تلاش شبانهروزی و انجام کار اطلاعاتی تعدادی از عوامل اصلی تجمع و تخریب مرکز بهداشت را شناسایی وبا هماهنگی مقام قضایی، در چند عملیات جداگانه تعداد هشت نفر» را بازداشت کردند.
بهدانیفرد بازداشتشدگان را «عاملان اصلی تجمع و آتش زدن مرکز بهداشت شهرک توحید بندرعباس» خواند و گفت که پس از « انتشار شایعهای مبنی بر غربالگری بیماران کرونا در مرکز بهداشت شهرک توحید»، جمعی از مردم از جمله این هشت نفر شامل دو زن و شش مرد با «تجمع غیرقانونی»، نسبت به «آتشزدن زبالههای داخل محوطه و لاستیکهای اطراف مرکز بهداشت» اقدام کردند.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی هرمزگان، همچنین شرکتکنندگان در تجمع مقابل مرکز بهداشت توحید بندرعباس را «تعدادی از اراذل اوباش و اهالی محل» توصیف کرد و گفت که تجمع آنها «باعث تشویش اذهان عمومی و منجر به انتشار کلیپهایی در بستر فضای مجازی داخلی و معاند شد.»
بهدانیفرد همچنین گفت که بازداشتشدگان «با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند و نیروی انتظامی درصدد شناسایی و دستگیری دیگر عوامل احتمالی» است.
شامگاه جمعه نهم اسفند ماه منابع محلی گزارش دادند که در پی انتشار اخباری درباره انتقال شماری از بیماران مبتلا به کرونا از قم به بندرعباس و نگهداری آنها در مراکز درمانی این شهر از جمله درمانگاه شهرک توحید بندرعباس سبب حمله شماری از مردم معترض به این درمانگاه و به آتش کشیدن بخشی از آن شد.
خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران، دلیل به آتش کشیدن بخشی از درمانگاه شهرک توحید بندرعباس را «شایعه بیپایه و اساس نگهداری بیماران مبتلا به کرونا در یک درمانگاه در بندرعباس» توصیف کرد و نوشت که همین موضوع «موجب تحریک مردم و برخی افراد در شهرک توحید و آتشزدن درمانگاه شد.»
آتشسوزی در محوطه درمانگاه شهرک توحید بندرعباس دقایقی بعد با حضور ماموران نیروی انتظامی و نیروهای آتشنشانی اطفا شد.
پس از این تجمع اعتراضی فاطمه نوروزیان، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، اخباری که سبب اعتراض مردم شهرک توحید بندرعباس شده بود را از اساس تکذیب کرد و گفت که «شایعاتی مبنی بر قرنطینه کردن بیماران کرونایی یا افراد مشکوک در درمانگاههای شهرک توحید، امام رضا و شهرک پیامبر اعظم بندرعباس» صحت ندارد. او گفت: «شهروندان به شایعات در فضای مجازی توجه نکنند و ستاد مقابله با بیماری کرونا نیز تمامی تدابیر لازم در این زمینه را اندیشیده است.»
از زمان اعلام رسمی شیوع کرونا در ایران، موارد متعددی از اعتراض در شهرهای مختلف به اختصاص بیمارستانها و مراکز درمانی شهر به مرکز نگهداری بیماران کرونا، گزارش شده است. اغلب این اعتراضها، واکنش به انتشار اخباری درباره «انتقال بیماران مشکوک یا مبتلا به کرونا از سایر شهرها به مراکز درمانی یا بیمارستانها محل سکونت معترضان» بوده است.
اولین اعتراضها از این دست در دو شهر ماسال و شفت در استان گیلان شامگاه پنجشنبه اول اسفند ماه و تنها یک روز بعد از اعلام رسمی شیوع کرونا در ایران رخ داد. در شفت جمعی از مردم مقابل بیمارستان امام رضای این شهر تجمع کردند و در شهر ماسال نیز مقابل بیمارستان رسالت این شهر و خواهان لغو تصمیم مقامهای استان گیلان برای تبدیل بیمارستان این دو شهر به مرکز قرنطینه بیماران مبتلا یا مشکوک به کرونا شدند.
در شهر سلسله نیز سه روز قبل اعتراض مشابهی از سوی مردم انجام شد و دلیل آن انتشار اخباری درباره اختصاص تنها بیمارستان این شهر به «قرنطینه بیماران مبتلا به کرونا در لرستان» بود.
روز دوشنبه دوازدهم اسفند نیز شماری از خانوادههای زندانیان محبوس در زندان ارومیه در پی انتشار اخباری درباره ابتلای تعدادی از زندانیان، مقابل این زندان تجمع کردند و نجات بستگانشان با صدور دستور آزادی آنها شدند.