بخشدار میانکوه: با امکانات موجود نمیتوانیم نفت پخششده در منطقه را جمعآوری کنیم
یک هفته پس از شکستگی خط لوله انتقال نفت در استان چهارمحال و بختیاری، آلایندههای نفتی در این منطقه همچنان باقی است و یک مقام محلی میگوید امکانات لازم برای جمعآوری در دست نیست.
امامداد شهبازی، بخشدار میانکوه در استان چهارمحال و بختیاری، روز یکشنبه به ایرنا گفت: «جمعآوری آلایندههای نفتی رهاشده در منطقه میانکوه اردل به تجهیزات فنیتر و بیشتری نیاز دارد و امکانات موجود جوابگوی حجم نفت پخششده در منطقه نیست.»
یکشنبه هفته گذشته به دنبال شکستگی در خط لوله انتقال نفت مارون به اصفهان در منطقه تلمبهخانه روستای گندمکار در نزدیکی شهر سرخون از توابع شهرستان اردل، آتشسوزی در این منطقه رخ داد.
در روزهای پس از آن چند خبر ضد و نقیض درباره تداوم آتشسوزی یا اطفاء حریق منتشر شد.
به گفته بخشدار میانکوه، در این مدت امکانات و تجهیزات به کار گرفته شده برای جمعآوری نفت، «محدود و ضعیف» بوده و روند جمعآوری آلایندههای نفتی به صورت «کُند و زمانبر» به پیش میرود.
شهبازی گفتژ: «در مناطق سختگذر جمعآوری آلایندهها به صورت دستی انجام میگیرد و در دیگر مناطق از تانکرهای مکش به طول ۱۰ متر استفاده میشود، اما چنانچه دستگاههای مکنده به طول ۱۰۰ تا ۱۵۰ متر به این موضوع اختصاص داده شود روند پاکسازی منطقه با سرعت بیشتری انجام میگیرد.»
بر اساس اظهارات بخشدار میانکوه، آلایندههای نفتی از محل حادثه در تلمبهخانه گندمکار تا شهر سرخون به طول ۶ کیلومتر در بستر خاک نفوذ کرده و بخشی از آن وارد رودخانه سرخون شده است.
در حالی که چشمه سرخون منبع اصلی تامین آب شرب شهر سرخون و بخش میانکوه است، این مقام محلی گفت: «تاکنون آب شرب منطقه با مشکلی روبهرو نبوده، اما چنانچه بارش باران شدیدی پیشرو داشته باشیم و آلایندهها پاکسازی نشده باشد، با بالا آمدن سطح آب در منطقه و طغیان رودخانه احتمال آلوده شدن چاههای تامین آب شهر سرخون وجود دارد و با مشکل جدی روبرو خواهیم شد.»
این در حالی است که روز پنجشنبه ۲۷ آذر، خسرو کیانی سرپرست ادارهکل مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری از «بارش شدید باران در شهرستان اردل» خبر داد.
کیانی نیز به ایرنا گفت: «بارشها عملیات جمعآوری نفت رها شده در منطقه را با کندی مواجه کرده است.»
همزمان اداره محیطزیست چهارمحالوبختیاری درباره آلودگی نفتی پس از اولین بارش در سرخون هشدار داد.
به نوشته ایرنا، این برای چهارمین بار در ۲ دهه گذشته است که حادثه نشت نفت در منطقه سرخون رخ میدهد.
علاوه بر خسارات زیستمحیطی و احتمال آلودگی آب شرب منطقه، این حادثه به گفته مقامهای دولتی «خسارت گسترده و جبرانناپذیر» به کشاورزان وارد کرد.