شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

بلومبرگ: ایران با بزرگ‌ترین ناوگان نفتکش‌های خود به ونزوئلا سوخت می‌فرستد

 

خبرگزاری بلومبرگ به نقل از چند منبع مطلع که نامشان گفته نشده، اعلام کرد ایران با نادیده گرفتن تحریم‌های آمریکا در حال فرستادن بزرگ‌ترین ناوگان از نفتکش‌های خود به سمت ونزوئلاست تا به این کشور برای حل بحران سوخت کمک کند.

براساس گزارش بلومبرگ، این ناوگان شامل ۱۰ نفتکش ایرانی است که بخشی از آن‌ها پس از تخلیه بار خود، به ونزوئلا برای صدور نفت خام این کشور کمک خواهند کرد.

بلومبرگ می‌افزاید در حالی که حتی کشورهای چین و روسیه از نقض تحریم‌های آمریکا در مورد تجارت با ونزوئلا خودداری می‌کنند، دولت نیکلاس مادورو وابستگی خود به ایران را به عنوان آخرین متحد افزایش داده است.

این خبرگزاری تاکید می‌کند بحران سوخت در ونزوئلا ناشی از دهه‌ها مدیریت نادرست، فساد و سرمایه‌گذاری کم در شرکت‌های دولتی نفتی از زمان هوگو چاوز، رهبر پیشین این کشور، است.

ونزوئلا زمانی یکی از اصلی‌ترین فروشندگان نفت خام به آمریکا بود و یکی از پایین‌ترین قیمت‌های بنزین را در جهان داشت، اما اکنون به سختی می‌تواند سوخت تولید کند.

آخرین محموله‌های سوخت ایران که در اوایل ماه اکتبر با سه نفتکش به ونزوئلا رسیده بود، به پایان رسیده و اکنون این کشور با بزرگ‌ترین قحطی سوخت و همچنین صف‌های طولانی مقابل پمپ‌ بنزین‌ها مواجه است.

بلومبرگ اضافه می‌کند ناوگان نفتکش‌های کنونی ایران تقریبا دو برابر ناوگانی است که در ماه مه گذشته برای اولین بار به ونزوئلا اعزام شد و ناظران بین‌المللی را شگفت‌زده کرد. 

ناوگان کنونی از دریای کارائیب که کشتی‌های گشتی ارتش آمریکا در آنجا حضور دارند، عبور خواهد کرد و احتمالا از سوی خود مادورو مورد استقبال قرار خواهد گرفت.

الیوت آبرامز، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در ماه سپتامبر گفته بود: «آنچه را ایران انجام می‌دهد زیر نظر داریم و اطمینان حاصل می‌کنیم که سایر شرکت‌های حمل‌ونقل، شرکت‌های بیمه، کشتی‌داران و کاپیتان‌های کشتی به این‌که باید از این تجارت به دور باشند، توجه دارند.»

بلومبرگ براساس اطلاعات ردیابی نفتکش‌ها، گزارش داد چندین نفتکش که امسال سوخت را به سوی ونزوئلا حمل ‌کرده‌اند به نظر می‌رسد به کشورهای آمریکایی جنوبی بازگشته‌اند و دست‌کم از ۹ روز پیش سیستم‌های رادارهای ماهواره‌ای خود را خاموش کرده‌اند.

غیرفعال کردن این سیستم‌ها شیوه‌ای رایج برای کشتی‌هایی است که نمی‌خواهند ردی از خود باقی بگذارند. همچنین در دیگر مواردی که ایران به ونزوئلا کمک کرده، نام نفتکش‌ها رنگ شده و تغییر یافته، تا مشخصات آن‌ها پنهان باشد.

بلومبرگ اضافه کرد که این خبرگزاری نتوانسته در دو روز گذشته به دلیل تعطیلات آخر هفته با وزارت نفت ایران در این زمینه تماس حاصل کند و همچنین پیام‌هایی که به شرکت دولتی نفت ونزوئلا فرستاده، بدون پاسخ بوده است.

براساس این گزارش، ونزوئلا برای باز شدن جای لازم در مخازن خود، نیازمند است که نفت خام خود را صادر کند؛ کاری که به دلیل تحریم‌های آمریکا به آسانی قادر به انجام آن نیست.

همچنین تولید در شبکه شش پالایشگاه ونزوئلا به طور مداوم کاهش یافته و نشت و حوادث در این پالایشگاه‌ها به اتفاقاتی عادی تبدیل شده است.

بلومبرگ براساس منابع مطلع خود نوشت ایران و ونزوئلا در زمینه تعمیرات پالایشگاه کاردون، آخرین پالایشگاهی که همچنان به تولید سوخت می‌پردازد، با یکدیگر مذاکره می‌کنند.

دو سال پیش، شرکت‌های نفتی چینی برای کمک به ونزوئلا در زمینه بازسازی پالایشگاه‌هایش مذاکره کردند، اما پس از بررسی تاسیسات ونزوئلا، علاقه خود را به انجام این کار از دست دادند.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More