شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

تلاش نیروهای سپاه پاسداران برای توقیف یک نفتکش بریتانیایی

 

روز چهارشنبه قایق‌های سپاه پاسداران ایران تلاش کرده‌اند یک نفتکش بریتانیایی را در آب‌های خلیج فارس توقیف کنند.

شبکه خبری سی.ان.ان شامگاه چهارشنبه ۱۹ تیرماه به نقل از دو مقام آمریکایی نوشت که پنج قایق مسلح نیروهای سپاه پاسداران جمهوری اسلامی به یک نفتکش بریتانیایی که در حال خروج از خلیج فارس و  وارد شدن به آب‌های تنگه هرمز بوده است؛ نزدیک شده‌اند و دستور داده‌اند با تغییر مسیر خود در آب‌های مجاور ایران توقف کند.

به گفته این منابع، یک هواپیمای آمریکایی که در محل حاضر بوده ویدئویی از این حادثه را ضبط کرده است.

سنتکام، ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده، هنوز ویدئوی از این حادثه منتشر نکرده است.

بنا بر گزارش‌ها یک ناوچه متعلق به نیرویی دریایی بریتانیا، که این نفتکش  را از پشت همراهی می‌کرده است؛ به قایق‌های سپاه پاسدارن آشکارا هشدار نظامی داده است و در نهایت قایق‌های سپاه منطقه را ترک کرده‌اند.

پیشتر خبرگزاری بلومبرگ از توقف نفتکش «بریتیش هریتیج» در آب‌های عربستان خبر داد بود. این نفتکش برای خروج از خلیج فارس، به ناچار بایستی به آب‌‌های سرزمینی ایران در تنگه هرمز نزدیک شود. همچنین پیشتر گفته شده بود که ناوچه بریتانیایی اچ. ام. اس. مونتروز به منظور اسکورت یک نفتکش بریتانیایی به خلیج فارس رفته است.

بنابر گزارش‌ها ناوچه بریتانیایی اچ. ام. اس. مونتروز به منظور متوقف کردن قایق‌های سپاه پاسداران، علاوه بر هشدار رادیویی، قایق‌های تندروی سپاه را نشانه گرفته‌ است. این کشتی جنگی مجهز به اسلحه‌های ۳۰ میلیمتری است. کالیبرهای ۳۰ میلیمتری مختص هدف قراردادن نفربرهای نظامی یا قایق‌های کوچک است.

بخش شمالی تنگه هرمز در اختیار ایران است. اما بخش میانی این تنگه، «آب‌راه بین‌المللی» محسوب می‌شود و تمامی کشتی‌های تجاری حق آزادی رفت‌وآمد دارند.

حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، روز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت، توقیف نفتکش «گریس۱» در آب‌های جبل‌الطارق، از سوی نیروی دریایی بریتانیا، را عملی «سخیف» توصیف کرده بود و خطاب به مقام‌های بریتانیا گفته بود: «به انگلیسی‌ها گوشزد می‌کنم که شما آغازگر ناامنی هستید و تبعات آن را بعدا درک خواهید کرد.»

محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی، نیز پیشتر در واکنش به توقف نفتکش «گریس۱» از سوی بریتانیا، خواهان مقابله‌ به مثل و توقیف یک نفتکش بریتانیایی شده بود.

هنوز مقام‌های نظامی یا دولتی ایران، واکنشی به این اخبار و گزارش‌ها نشان نداده‌اند. وزارت دفاع بریتانیا هم هنوز اظهارنظری در این باره نداشته است.

 

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More