تیم ملی اسپانیا
گروه B
"لاروخا" دوباره میخندد. قرمزهای اسپانیا بعد از ناکامی تلخ ۲۰۱۴ بار دیگر آماده نشان میدهند و در حال و هوایی شبیه به اسپانیای ۲۰۱۰ که جام جهانی را بالای سر برد، به سر میبرند.
بعد از وداع با جام جهانی ۲۰۱۴ در مرحلهی گروهی و شکستهای تلخ جام ملتهای اروپای ۲۰۱۶، لاروخا در یک سال گذشته همچون سیمرغ از خاکستر سربرآورده و در حالی به روسیه میرود که به اسپانیای بزرگی که در فاصلهی سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ در سه تورنمنت بزرگ پیاپی به قهرمانی رسید، شبیهتر شده است. خولن لوپتگی که بعد از جام ملتهای اروپا، سکان هدایت تیم را از ویسنته دلبوسکه تحویل گرفته، شور و انرژی جوانی را به تیم تزریق کرده، بدون اینکه همه چیز را به یک باره زیر و رو کند.
.
جالب اینجا است که اسپانیا با همان ستون فقراتی به اوج بازگشته که در دوران افولش داشته است. هشت بازیکنی که در جریان شکست مقابل ایتالیا و حذف از جام ملتهای اروپا در تیم ملی بازی میکردند، در جریان رقابتهای انتخابی جام جهانی هم نفرات اصلی تیم ملی کشورشان بودهاند ( داوید دخیا، سرخیو راموس، جرارد پیکه، ژوردی آلبا، سرخیو بوسکتس، آندرس اینیستا، داوید سیلوا و آلوارو موراتا ).
اسپانیا ظرف یک سال گذشته جوان شده بدون اینکه سبک بازی خود را تغییر دهد. با وجود انعطافپذیری تاکتیکی لوپتگی، بازی تیم ملی اسپانیا همچنان حول یک محور میگردد : توپ؛ در بازی اسپانیولها توپ حرف اول و آخر را میزند. سبک پاسکاری خاص اسپانیا به لطف هافبکهایی مثل بوسکتس، تیاگو، اینیستا، ایسکو و سیلوا همچنان مایهی رشک دیگر تیمهای ملی است.
مسیر صعود
اسپانیا رقابتهای انتخابی جام جهانی روسیه را با پیروزی ۸ بر صفر مقابل لیختناشتاین آغاز میکند. البته باید به این نکته اشاره کرد که هفت گل از هشت گل قرمزپوشان در ۳۵ دقیقهی پایانی بازی به ثمر میرسد.
چیزی نمیگذرد که اسپانیا مجبور میشود بار دیگر به مصاف حریفی برود که در جام ملتهای اروپای ۲۰۱۶ با ارائهی یک نمایش تاکتیکی درخشان، دستش را از رسیدن به جام کوتاه کرده بود : ایتالیا؛ در این دیدار انتقامجویانه که در تورین برگزار میشود اسپانیا بر خلاف بازی جام ملتهای اروپا، حاکم توپ و میدان است و ایتالیا تنها با پنالتی دیر هنگام دانیله دروسی موفق میشود با یک امتیاز از شکست خانگی برهد. اسپانیا بعد از آن با هشت پیروزی به عنوان تیم اول گروه راهی جام جهانی میشود. بازی دوم اسپانیا و ایتالیا در رقابتهای انتخابی نشان میدهد که دو تیم بعد از تعویض مربیهای خود چقدر تغییر کردهاند. اسپانیا که بدون حتی یک مهاجم شناختهشده به میدان رفته، در مقابل ایتالیای ضعیف و زمینگیر، درخشان ظاهر شده و با دو گل ایسکوی بینظیر، با نتیجهی ۳ بر صفر به پیروزی میرسد.
اسپانیا در رقابتهای انتخابی اروپا ۳۶ گل به ثمر رسانده و بعد از آلمان و بلژیک ( هر دو۴۳ گل ) سومین خط حملهی موفق قارهی سبز را داشته. از سوی دیگر، اسپانیا با دریافت تنها ۳ گل به همراه انگلستان، عنوان بهترین خط دفاعی اروپا را به خود اختصاص داده است.
ستاره :
ایسکو
هر چند در تیم اسپانیا انتخاب یک بازیکن به عنوان ستارهی برتر تیم دشوار است ولی میتوان ایسکو را با اغماض ستارهی حال حاضر لاروخا دانست. ستارهی رئال مادرید با اینکه در ده بازی مرحلهی انتخابی اسپانیا، تنها در چهار بازی از ابتدا به میدان رفته، پنج گل به ثمر رسانده و دو پاس گل داده. ولی ایسکو حالا جایگاه خود را در ترکیب فیکس اسپانیا مستحکم کرده است. وقتی اسپانیا در ماه مارس امسال آرژانتین را ۶ بر یک در هم میکوبد، ایسکو با یک بازی بینظیر و درخشان، هتتریک کرده و کیفیت خود را به رخ میکشد. ایسکو در فصل گذشتهی لالیگا تنها در ۲۱ بازی از ابتدا برای رئال به میدان رفته ولی ۷ گل به ثمر رسانده و ۷ پاس گل داده است.
دیگر مهرههای کلیدی
داوید سیلوا : هافبکی که میتواند پا به پای ایسکو به عنوان ستارهی اسپانیا مطرح شود. این بازیسازی منچسترسیتی در رقابتهای انتخابی جام جهانی با ۵ گل زده و چهار پاس گل، بین بازیکنان اسپانیا بهترین آمار را به خود اختصاص داده است. اگر لوپتگی تصمیم بگیرد در جام جهانی بدون مهاجم نوک به میدان برود، سیلوا ممکن است به عنوان جلوترین هافبک اسپانیا بازی کند، پستی که پست تخصصیاش نیست ولی مسلماً از آن راضی خواهد بود.
دیهگو کوستا : به نظر میرسد شانس اصلی بازی به عنوان تکمهاجم اسپانیا باشد. کوستا در شش بازی اخیر خود برای تیم ملی شش گل به ثمر رسانده که همهی آنها توپهای شلیک شده از درون محوطهی جریمه بودهاند. کوستا اوایل فصل گذشته توسط آنتونیو کونته از ترکیب اصلی چلسی کنار گذاشته شد و با توجه به تاکتیکهای مورد علاقهی لوپتگی، خیلیها به این نتیجه رسیدند که ممکن است در روسیه هم کمتر به میدان فرستاده شود. ولی بعد از پیوستن کوستا به اتلتیکومادرید، حالا دیگر حضور او در ترکیب اصلی اسپانیا در جهانی روسیه قطعی به نظر میرسد.
مربی :
خولن لوپتگی بعد از بازنشستگی به عنوان فوتبالیست، مربیگری را از تیمهای ملی ردههای سنی اسپانیا آغاز کرده و سپس در سال ۲۰۱۴ سکان هدایت افسی پورتو را بدست میگیرد. لوپتگی با خود چهار بازیکن اسپانیایی را به پورتو منتقل میکند. کسب نتایج ضعیف باعث میشود دوران همکاری لوپتگی با پورتو بعد از یک فصل به پایان برسد. در ماه ژوئن ۲۰۱۶ درحالیکه گمانهزنیهایی دربارهی پیوستن لوپتگی به وولورهمپتون و حضور او در لیگ جزیره بر سر زبانها است، اعلام میشود که او بعد از بازنشستگی ویسنته دلبوسکه، سکان هدایت تیم ملی اسپانیا را به دست خواهد گرفت. لوپتگی در پست جدید خود موفق ظاهر شده و در روسیه سکاندار لاروخا خواهد بود.
امیدها :
دنی کارواخال، دفاع راست رئال مادرید با این که به اندازهی ژوردی آلبا گلزن نیست ولی در رقابتهای انتخابی جام جهانی، به همتیمیهایش دو پاس گل داده است. این دو در کنار راموس باتجربه از امیدهای اسپانیا برای داشتن یک خط دفاعی مستحکم و موثر هستند.
یاگو آسپاس، بازیکن سابق لیورپول که حالا در سلتاویگو بازی میکند گزینهی جایگزین اصلی کوستا در خط حمله خواهد بود. او در لالیگا برای سلتاویگو ۲۲ گل به ثمر رسانده و بسیار آماده به نظر میرسد.
بیمها :
تساوی اخیر اسپانیا در بازی دوستانه با سوئیس، عدهای از منتقدین را بر آن داشته تا به عدم آمادگی دیهگو کوستا و خوب بازی نکردن اسپانیا اشاره کنند. بعضی منتقدین معتقدند اسپانیا در زمین میدرخشد ولی در روسیه بُرندگی و کوبندگی لازم برای رقابت با تیمهای بزرگ دنیا را نخواهد داشت. گفته میشود لاروخا با وجود پاسکاریهای پرتعداد و عمدتاً موثر، در یکسوم پایانی زمین، خطرناک ظاهر نمیشود.
آیا میدانستید ؟
آیا میدانستید اولین رمان مدرن دنیا، اثری که بعد از انجیل به بیشترین زبانها ترجمه شده و عنوان بهترین کتاب دنیا را یدک میکشد، دنکیشوت اثر میگل دو سروانتس اسپانیایی است و در سال ۱۶۰۵ به رشتهی تحریر درآمده ؟