جمعی از کاربران در یک کارزار توییتری به ضربوشتم زندانیان زن در زندان قرچک اعتراض کردند
شماری از کاربران در توییتر با راهاندازی کارزاری مجازی نسبت به وضعیت زنان زندانی سیاسی در زندان قرچک ورامین و حمله نیروهای گارد با باتوم و شوکر به آنها اعتراض کردند.
کاربران توییتر در جریان این کارزار با هشتگ #SaveGharchak نسبت به ضربوشتم و خشونت با زندانیان زن، به ویژه زندانیان سیاسی محبوس در زندان قرچک ورامین، اعتراض کردند. زندانیان در هفته گذشته با دستور و حضور صغری خدادادی، سرپرست این زندان، مورد ضربوشتم نیروهای گارد قرار گرفتند.
این کارزار پس از آن برگزار شد که روز یکشنبه گذشته زندانیان سیاسی و عقیدتی محبوس در زندان قرچک، زندانی که با نام رسمی «ندامتگاه شهر ری» فعالیت میکند، مورد هجوم و ضربوشتم نیروهای گارد این زندان قرار گرفتند و شماری از آنها دچار آسیب شدند.
پیشتر پایگاه خبری هرانا گزارش داده بود که روز یکشنبه ۲۳ آذرماه مسئولان زندان قرچک ورامین به همراه ماموران گارد زندان پس از ورود به بند ۸ زندان قرچک با شوکر و باتوم اقدام به ضربوشتم زندانیان سیاسی محبوس در این بند کردند.
یک منبع مطلع از وضعیت این زندانیان درباره حمله ماموران به زندانیان سیاسی به این پایگاه خبری گفت که پس از انتقال صبا کردافشاری در روز شنبه ۲۲ آذرماه از قرنطینه زندان قرچک به بند ۶ این زندان، زندانیان سیاسی محبوس در بند ۸ زندان قرچک به نگهداری صبا کردافشاری در بند جرائم غیرسیاسی اعتراض کردند و در کریدور زندان اقدام به تحصن کردند که در نهایت شنبهشب صبا کردافشاری را به بند ۸ منتقل کردند و زندانیان به تحصن خود پایان دادند.
به گفته این منبع مطلع، روز یکشنبه در حالی زندانیان مشغول خوردن ناهار بودند، سه تن از پاسیارها به بند ۸ رفته و گفتند «گلرخ ایرایی» که قبلا به اطلاعات سپاه احضار شده بود، باید به بیرون از این بند منتقل شود اما زندانیان با این انتقال مخالفت کردند.
چند دقیقه بعد از مخالفت زندانیان، نیروهای گارد زندان متشکل از دستکم ۲۰ مرد و زن همراه با صغری خدادادی، سرپرست زندان قرچک و چند تن از پاسیارها به صورت غافلگیرانه و در حالی که «حتی زندانیان پوشش مناسب معمول در مواجه با پرسنل مرد را نداشتند» به زندانیان حملهور شدند و آنها را با باتوم و شوکر مورد ضربوشتم قرار دادند.
به گزارش پایگاه خبری هرانا در جریان هجوم روز یکشنبه ۲۳ آذرماه نیروهای گارد به بند ۸ زندان قرچک، همه زندانیان این بند مورد ضربوشتم قرار گرفتند و شماری از زندانیان از جمله زهرا صفایی، صبا کردافشاری، سهیلا حجاب، مرضیه فارسی، پرستو معینی، فروغ تقیپور، لیلا میرغفاری، زهره سرو، پریزاد حمیدی شفق، سپیده فرهان و برخی دیگر بر اثر ضربات باتوم و شوکر مصدوم شدند.
تاکنون گزارشهای متعددی درباره وضعیت بسیار بد زندان قرچک ورامین منتشر شده است؛ از جمله سپیده قلیان، فعال مدنی که اکنون نیز زندانی است.
سال گذشته در دورهای که از زندان قرچک آزاد شده بود، در صفحه توییتر خود شرحی از وضعیت این زندان منتشر کرد و نوشت: «زندان قرچک ورامین در بیابانهای حوالی شرق تهران در ابتدای جاده شهرری به سمت قرچک واقع شده است اما در حقیقت قرچک آخر دنیاست.»
این زندان ۱۰ بند دارد که در هر بند ۱۲۰ تا ۳۰۰ نفر جا میشوند. که هر بند از ۱۰کابین تشکیل شده است و هر کابین ۴ تخت سه طبقه دارد، یعنی هر کابین ۱۲ نفر جمعیت دارد. جمعیت زندان بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر متغیر است.
او با اشاره به اینکه این زندان «آب آشامیدنی ندارد، معمولا فاضلاب بالا میزند و آب شور هم قطع میشود» و «وضعیت غذا در زندان قرچک فاجعه است»، نوشته بود که در زندان قرچک «تحویل لباس و وسایل از سمت خانواده ممنوع است»، «زنده بودن در قرچک بسیار گران است» و «با کوچکترین اعتراضی زندانی را راهی [بیمارستان روانی] امینآباد میکنند».