جوادیآملی: حمله به سفارت عربستان خلاف دستور دین بود
آیتالله عبدالله جوادیآملی، مرجع تقلید شیعه، حمله به سفارت عربستان سعودی را «خلاف دستور دین» خواند و گفت هرگز نباید چنین اقداماتی صورت گیرد.
او تاکید کرد که اگر کسی در عرصه بینالملل احترام میخواهد، باید به دیگران احترام بگذارد.
جوادیآملی درباره واکنشها به حمله به سفارت عربستان هم گفت: «نباید انتظار داشت چنین حرکاتی انجام پذیرد و در مقابل، آنها حرکتی انجام ندهند.»
دوازدهم دیماه ۱۳۹۴، گروهی از معترضان به اعدام شیخ نمر، روحانی شیعه در عربستان سعودی، به سفارت این کشور در تهران حمله کردند و پس از تخریب لوازم داخل ساختمان، بخشهایی از آن را به آتش کشیدند.
مقامهای پلیس و دولت ایران عوامل این حمله را «خودسر» معرفی کردند.
پس از وقوع این حمله که توام با محکومیت شورای امنیت سازمان ملل بود، حسن روحانی در نامهای به صادق لاریجانی، رییس قوهقضاییه، خواستار رسیدگی فوری و خارج از نوبت به پرونده عاملان و آمران حمله به سفارت عربستان شد.
مقامهای قضایی در روند رسیدگی به این پرونده از بازداشت ۱۰۰نفر خبر دادند. محمدرضا محسنی ثانی، نماینده مجلس هم خبر از بازداشت حسن کردمیهن به عنوان آمر اصلی این حمله خبر داد.
دو سال بعد در مرداد سال ۹۶ اعلام شد که در روند رسیدگی به این پرونده متهمان، پنج نفر به شش ماه حبس و پنج نفر به سه ماه حبس محکوم شدند.
حمله به سفارت عربستان سعودی موجب قطع روابط دیپلماتیک ایران و این کشور شد. قطع مناسبات بحرین با ایران و کاهش روابط ایران و امارات نیز از دیگر پیامدهای این حمله بود.
کردمیهن سخنرانی مشهور و مدیر موسسات دینی در کرج و تهران بود و فعالیتهایش مورد حمایت برخی سازمانهای فرهنگی قرار داشت. آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی نیز از فعالیتهای سازمانی او در موسسه «نور معرفت» تقدیر کرده بود.
نوزدهم آذر امسال، وبسایت انصافنیوز خبر داد که کردمیهن به تازگی در کرج یک رستوران راهاندازی کرده و قرار است شعبههای دیگری در تهران و عراق راهاندازی کند.
رهبر ایران ۳۰ دیماه ۹۴ با محکوم کردن این حمله، تاکید کرد که نباید به بهانه این رویداد، «جوانان مومن را مورد تهاجم قرار دهند».
به نظر میرسد این هشدار رهبر ایران نقش مهم و پیشگیرانهای در برخورد قضایی و امنیتی با آمران و عاملان این حمله داشت.