حال حسین سپنتا، زندانی عقیدتی، به دلیل «اعتصاب غذا» وخیم است
وضعیت جسمی حسین سپنتا، زندانی عقیدتی، محبوس در زندان عادلآباد شیراز بر اثر هفتهها اعتصاب غذا، وخیم است.
این «زندانی عقیدتی زرتشتی» بعد از تحمل ۶ سال زندان از محکومیت ده ساله خود و در اعتراض به بیتوجهی مقامهای قضایی و مخالفتشان با درخواستهای مکررش برای «آزادی مشروط یا مرخصی» از اول اردیبهشت ماه در زندان عادلآباد شیراز به اعتصاب غذا دست زدهاست.
سایت حقوق بشر در ایران روز پنجشنبه ۲۰ تیر ماه با تاکید بر اینکه «وضعیت جسمی حسن سپنتا در زندان عادل آباد شیراز وخیم است»، از قول یک منبع مطلع گزارش داد که «حسین سپنتا بیش از دو ماه است که در اعتصاب غذا در اعتراض به محرومیتش از حق دادرسی عادلانه بسر میبرد و دلیل اعتصاب غذای وی ممانعت مسئولان قضائی شیراز و عدم مساعادت از سوی مسئولان زندان عادل آباد شیراز است.»
حسین سپنتا از کل مدت محکومیت ۱۰ ساله خود ۶ سال یعنی بیش از نصف آن را سپری کرده است اما با وجود تقاضاهای مکرر وی مبنی بر موافقت با درخواست آزادی مشروط و یا حتی مرخصی، مسئولان قضائی و دادستان شیراز با این درخواست مخالفت کردهاند.
به گفته این منبع مطلع، حسین سپنتا در جریان بیش از ۶۱ روز اعتصاب غذا «با ضعف جسمانی شدید مواجه شده» است اما رئیس زندان عادل آباد شیراز به تمسخر اعتصاب غذای این زندانی سیاسی پرداخته و به او گفته است: «فکر نکن تو در زندانهای تهران هستی که خبرهایت همه جا بپیچد، اینقدر اینجا میمانی که بپوسی و بمیری و هیچ کس هم نمیفهمد.»
این منبع مطلع در ادامه گفت که «حسین سپنتا مسلمان زادهای است که به دلیل علاقهاش به دین زرتشتی فامیلی خود را به "سپنتا" تغییر داده است.»
حسین سپنتا اولین بار در سال ۱۳۷۹ با شکایت سپاه پاسداران به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق عضویت در گروههای معاند نظام» از سوی ماموران سپاه در شیراز بازداشت بود. منابع نزدیک به فعالان حقوق بشر تاکید دارند که ماموران اطلاعات سپاه در جریان بازجوییها به ضرب و شتم و شکنجه سپنتا اقدام کردهاند. در آن زمان این فعال سیاسی از سوی دادگاه انقلاب شیراز به تحمل ۶ ماه حبس تعزیر محکوم و پس از تحمل دوران حبس از زندان آزاد شد.
سپنتا در سال ۱۳۹۲ هنگام بازگشت از سفری به خارج از کشور در فرودگاه خمینی تهران برای دومین بار بازداشت شد و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران او را به «اقدام علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» متهم کرد و دادگاه انقلاب او طی محاکمهای بدون حضور وکیل به ۱۳ سال و ۶ ماه زندان محکوم کرد که این حکم در دادگاه تجدید نظر به ۱۰ سال زندان تبدیل شد.
سپنتا در حال حاضر ۶سال از دوران محکومیت ۱۰ ساله خود را سپری کرده است و براساس قوانین جاری در جمهوری اسلامی نیز واجد شرایط استفاده از آزادی مشروط یا مرخصی از زندان است اما با وجود درخواستهای مکرر مقامهای مسئول قضائی و دادستان شیراز با درخواستهای او مخالفت کردند.