حملات هکرها به زیرساختهای شرکت ابرآروان؛ فعالیت تعداد زیادی از وبسایتهای ایرانی مختل شد
حملات هکرها به بخشهایی از زیرساختهای پردازش ابری شرکت ابرآروان، موجب اختلال و از کار افتادن شمار قابل توجهی از وبسایتهای پرکاربر ایرانی در روزهای پایانی سال ۱۳۹۹ شده است.
براساس اظهارات پویا پیرحسینلو، مدیرعامل ابرآروان، هکرها با هدف قراردادن سرورهای این شرکت در دیتاسنتر آسیاتک، به دنبال تخریب و حذف اطلاعات بودهاند که برای مهار آن، تمام دسترسیها به سرورها، بهصورت موقت محدود شدهاند.
هرچند هنوز بهطور کامل مشخص نیست که چه مقدار از اطلاعات به دست هکرها بهصورت کامل حذف شدهاند و آیا اطلاعات مشتریان ابرآوران به دست هکرها افتاده است یا خیر؛ با این حال، پیرحسینلو چند ساعت پس از اعلام وقوع این حملات در حساب توییتری خود نوشته بود که هیچ نشت اطلاعاتی برای مشتریان ابرآروان اتفاق نیفتاده و تیمهای فنی در تلاش برای بازیابی اطلاعات از طریق نسخههای پشتیبان هستند. موضوع قابل توجهی که همزمان با اختلال در سرویسدهی ابرآروان، موجب نگرانی شدید برخی از کسبوکارها و مشتریان این شرکت نیز شده است.
با گذشت بیش از چهار روز از تایید رسمی این اتفاق و پس از ۳۰ ساعت از اعلام اتمام فرآیند موفق بازیابی اطلاعات مشتریان، سرویسدهی ابرآروان به برخی از وبسایتها به حالت کاملا پایدار بازنگشته و هنوز جزئیاتی درمورد منشاء حملات، دامنه نفوذ هکرها و چگونگی وقوع این اتفاق منتشر نشده است.
ابرآروان که به ادعای مدیران این شرکت، بهلحاظ فناوری و کیفیت، توانایی رقابت با نمونههای مشابه خارجی را داراست؛ در ماههای گذشته به سبب مشارکت در یک تفاهمنامه بین دولت و بخش خصوصی، مورد انتقاد بسیاری از افراد در شبکههای اجتماعی قرار گرفته بود. پروژهای ملی با نام «ابر ایران» با هزینهای ۲۴۰۰ میلیارد تومانی که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان حوزه فناوری، حضور ابرآروان در آن به معنی مشارکت این شرکت در تکمیل بسترهای شکلگیری شبکه ملی اطلاعات است که موفقیت این پروژه ملی، امکان قطع اینترنت را برای مقامهای جمهوری اسلامی ایران آسانتر از پیش خواهد کرد.