خامنهای: مردم بقیه را به شرکت در انتخابات دعوت کنند؛ مادران دادخواه: رای بی رای
در حالی که مادران دادخواه با تکرار «رای بی رای»، اعلام کردهاند که تنها به سرنگونی جمهوری اسلامی رای خواهند داد، علی خامنهای شرکت نکردن در انتخابات را «خواست دشمنان ایران و جمهوری اسلامی» خواند.
رهبر جمهوری اسلامی در یک سخنرانی به مناسبت ۱۴ خرداد سالگرد درگذشت روحالله خمینی، رهبر سابق، گفت: «تک تک آحاد مردم باید خود را موظف بدانند، بقیه را به شرکت در انتخابات دعوت کنند.»
او گفت که برخی میخواهند با «بهانههای واهی» شرکت در انتخابات را نادیده بگیرند.
به گفته خامنهای، برخی به دلیل «فشارهای اقتصادی» مرددند که در انتخابات شرکت کنند و برخی نیز با «شوق» به یک نامزد رای دادهاند، اما در پایان دوره از او دلخور شدند. او افزود که این موضوعات نباید باعث دلسردی شود و ناکارآمدی را با انتخاب درست جبران کرد نه با رای ندادن.
این سخنان در حالی بیان شده که علاوه بر نارضایتی از شرایطی از جمله وضع اقتصادی، گروهی از شهروندان در داخل و خارج ایران از مدتی پیش با راهاندازی کارزار «نه به جمهوری اسلامی» انتخابات را تحریم کردهاند.
خانوادههای دادخواه از جمله مادران آبان ۹۸ نیز اعلام کردهاند: «مردم رای ندهند. رای بی رای. رای ما سرنگونی است.»
«در جریان رد صلاحیتها به برخی نامزدها ظلم شد»
رهبر جمهوری اسلامی همچنین گفت که در جریان رد صلاحیت نامزدها به برخی از آنان ظلم شد و به خانواده و فرزندانشان نسبتهایی داده شد که خلاف بود.
او اضافه کرد: «در فضای مجازی که من میگویم رها است، به فرزندان آنان نسبتهایی داده شد که خلاف بود.» خامنهای از نهادهای مسئول خواست که این موضوع را جبران کنند.
پس از رد صلاحیت علی لاریجانی برخی وبسایتها نوشتند که او به دلیل تابعیت دوگانه دخترش رد صلاحیت شده است.
صادق لاریجانی نیز نهادهای امنیتی را به دادن «گزارشهای خلاف واقع» درباره نامزدها متهم کرد.
حسین جعفرزاده، از نزدیکان صادق لاریجانی، نیز در توییتر به نقل از او نوشته بود که محمدحسن صادقی، عضو شورای نگهبان، به دروغ گزارشی را از معاونت ضدجاسوسی وزارت اطلاعات درباره تابعیت خارجی دختر علی لاریجانی مطرح کرده است.
رهبر جمهوری اسلامی همچنین از نامزدهای انتخابات خواست وعدههایی که به اجرای آنها مطمئن نیستند، ندهند.
تازهترین نظرسنجی ایسپا نشان میدهد آمار شهروندانی که به صورت قطعی در انتخابات ریاستجمهوری شرکت میکنند، نسبت به هفته گذشته بیش از سه درصد کاهش یافته و بیش از ۳۲ درصد اظهار کردند به هیچ وجه در انتخابات شرکت نمیکنند.
بر اساس نتایج هشتمین موج از نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران که در تاریخ ۹ تا ۱۱ خرداد انجام شده نرخ مشارکت قطعی شهروندان به ۳۴/۱ درصد رسیده است.