خواهرکشی در کرمانشاه؛ دختر ۱۶ ساله با اسلحه برادرش به قتل رسید
نیروی انتظامی استان کرمانشاه گزارش داد یک دختر ۱۶ ساله با اسلحه به دست برادرش و به دلیل «اختلافات خانوادگی» به قتل رسیده است.
محمدرضا آمویی، معاون اجتماعی پلیس کرمانشاه، روز پنجشنبه ۱۳ شهریورماه اشاره کرد این حادثه در یک روستای سرپلذهاب اتفاق افتاده است.
او گفت: «در تحقیقات ابتدایی ماموران پاسگاه، به آنها اعلام شد قتل غیرعمد و زمانی که برادر ۳۳ ساله مقتول مشغول تمیز کردن اسلحه پران بوده، اتفاق افتاده است.»
این مقام انتظامی افزود پس از تحقیقهای تخصصی کارآگاهان و در بازجوییها، فرد متهم «تناقضگویی» داشته و در نهایت به قتل خواهرش اعتراف کرده است.
آمویی گفت: «فرد قاتل در اعترافات خود عنوان کرد به خاطر اختلافات خانوادگی دست به قتل خواهر ۱۶ ساله خود زده است.»
افزایش شمار گزارشها درباره قتل زنان و دختران در ارتباط با مسائل و اختلافات «خانوادگی» در ماههای اخیر در حالی است که صدور رای پرونده رومینا اشرفی، دختر ۱۳ ساله تالشی که از سوی پدرش کشته شد، دوباره این موضوع را به مرکز توجه جامعه بازگرداند.
دادستان عمومی و انقلاب گیلان اعلام کرد برای پدر این دختر تنها حکم ۹ سال حبس و پرداخت دیه صادر شده است.
در پی این حکم معصومه ابتکار، معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده، اعلام کرد انتظار عمومی این بود حکم پدر رومینا اشرفی از «استحکام بیشتری» برخوردار باشد.
ابتکار افزود این حکم انتظارات افکار عمومی را برآورده نکرد.
وکیل مدافع مادر این دختر تالشی پس از صدور حکم گفته بود که پدر رومینا قبل از بریدن سر او با داس درباره مجازات فرزندکشی تحقیق کرده بود.
به گفته این وکیل دادگستری، پدر رومینا در پاسخ به قاضی دادگاه که از او پرسیده بود چرا اقدام به کشتن بهمن خاوری، پسری که رومینا با او در ارتباط بوده نکرد، گفت: «اگر بهمن را میکشتم قصاص میشدم.»
براساس گزارش خبرگزاری ایسنا، قتلهای موسوم به «ناموسی» حدود ۲۰ درصد از کل قتلها و ۵۰ درصد از قتلهای خانوادگی در ایران را تشکیل میدهد.
گزارش سازمان ملل متحد نشان میدهد سالانه در جهان حدود ۵۰ هزار زن و دختر به دست شریک زندگی یا اعضای خانواده خود به قتل میرسند.
آمار دقیقی از اینگونه قتلها در ایران به صورت شفاف منتشر نمیشود، اما برخی رسانهها از سالانه پنج هزار قتل موسوم به «ناموسی» گزارش میدهند.
سمیرا کلهر، محقق اجتماعی، پیشتر براساس یک مطالعه آماری اشاره کرده بود تنها در سالهای ۱۳۶۷ تا ۱۳۸۱ شمار قتلهای خانوادگی در ایران ۲/۵ برابر افزایش یافته بود.
آمار تازهتری در این زمینه به صورت رسمی منتشر نشده است.