شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

دادستان اوکراین: مجازات ایران برای متهمان سرنگونی هواپیما حداکثر ۳ سال حبس است

 

اوکراین با تاکید بر اینکه ایران باید مستندات مربوط به «بازداشت شش متهم که در شلیک به هواپیمای مسافربری نقش داشته‌اند» را ارائه کند، اعلام کرد مطابق اتهام‌هایی که به این افراد تفهیم شده حداکثر مجازات آنان سه سال حبس است.

به دنبال بازگشت هیات اوکراینی از سفر به تهران، دادستانی کل این کشور روز چهارشنبه بیانیه‌ای درباره آنچه در تهران گذشت منتشر کرد و معاون دادستان اوکراین نیز توضیحاتی جداگانه داد.

دادستانی اوکراین در بیانیه‌اش گفته است در دیدارهای اخیر در تهران، موضوع «مجازات عادلانه مقصران» را به دادستان نظامی ایران گوشزد کرده است.

بنابر همین گزارش، مطابق اتهاماتی که به بازداشت‌شدگان تفهیم شده، حداکثر مجازات آن‌ها سه سال زندان است.

بنابر همین گزارش، دستگاه قضایی اوکراین در این مدت پنج درخواست مشخص از ایران داشته اما تنها پاسخ‌هایی کلی دریافت کرده و درخواست‌ها درباره شش مظنون بازداشت‌شده نیز تاکنون بی‌پاسخ مانده است.

به گفته دادستانی کل اوکراین، در دور دوم گفت‌وگوها در تهران توافق شد که ایران «اطلاعات جزئی» تحقیقاتش را تا هفته دیگر در اختیار کی‌یف قرار دهد و همچنین، تمامی اطلاعات لازم برای انجام تحقیقاتی مستقل و بی‌طرف را فراهم سازد.

دور دوم مذاکرات ایران و اوکراین در روزهای اخیر به مدت دو روز در تهران برگزار شد. همزمان با این مذاکرات، شماری از خانواده‌های کشته‌شدگان مقابل محل مذاکرات تجمع کرده و خواستار گفت‌وگو با فرستادگان اوکراین شدند.

از سوی دیگر گاندوز ممدوف، معاون دادستان کل اوکراین، نیز گفت: «قوانین بین‌الملل، و مشخصا کنوانسیون مونترال که ایران نیز آن را تصویب کرده، ملزم می‌سازد که علل سقوط هواپیما مورد بررسی قرار گیرد و تمامی اطلاعات به صورت بی‌طرفانه فراهم شود.»

به گفته این مقام اوکراینی، سرنگون کردن یک هواپیمای مسافربری و قتل ۱۷۶ مسافر و خدمه «آن طور که ایران اصرار دارد، جزو اسرار نظامی یک کشور نیست».

او همچنین تاکید کرد که تحقیقات این کشور ایجاب می‌کند اطلاعات و مستندات مربوط به بازداشت شش متهم ظرف یک هفته ارائه شود.

به گفته معاون دادستان اوکراین، افزون بر این ایران پذیرفته است تا پایان اکتبر (ماه جاری میلادی) یکی از قطعات مربوط به بخش خدمه را که بازرسان اوکراینی در روزهای نخست پس از سرنگونی یافته بودند به اوکراین بفرستد.

از سوی دیگر آندره شفچنکو، سفیر اوکراین در کانادا، نیز در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی کانادایی گفت کشورش نمی‌پذیرد که ایران نهایتا «افراد رده پایین را مجازات کند و تن به معرفی تمام تصمیم‌گیرندگان اصلی در ماجرای شلیک موشک به هواپیمای مسافربری ندهد.»

هواپیمای مسافربری اوکراینی ‌بامداد چهارشنبه ۱۸ دی چند دقیقه پس از برخاستن از فرودگاه تهران هدف موشک‌های سپاه پاسداران قرار گرفت و تمامی ۱۷۶ سرنشین آن کشته شدند.

مقام‌های جمهوری اسلامی ایران پس از چند روز پنهانکاری، سرانجام عامل این فاجعه را «خطای انسانی» اعلام کردند.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More