درخواست توییتری گزارشگران بدون مرز از سفیر ایران در بریتانیا
سازمان گزارشگران بدون مرز با انتشار توییتی از حمید بعیدینژاد سفیر ایران در بریتانیا خواست به وضعیت خبرنگاران زندانی در ایران رسیدگی کند.
جناب بعیدینژاد @baeidinejad با تشکر از توجه شما به وضعیت #خبرنگاران ایرانی آیا میتوانید کمک کنید تا #محمد_شریفی_مقدم، #کسری_نوری، #امیر_نوری، #رضا_انتصاری، #سینا_انتصاری و #هنگامه_شهیدی که بیش از دوماه است در #زندانهای #ایران گم شدهاند، به وکلای خود دسترسی داشته باشند. https://t.co/YDfydJSxae
— گزارشگران بدون مرز (@RSF_persan) November 5, 2018
این درخواست در واکنش به پست توییتری بعیدینژاد مطرح شده است. سفیر ایران در این توییت گفته بود سفارت این کشور در لندن آماده است به کارکنان ایراناینترنشنال برای جدا شدن از این شبکه تلویزیونی کمک کند.
او در توییت خود نوشته بود: «با افشای وابستگی شبکههای فارسیزبان مستقر در انگلیس به ویژه ایراناینترنشنال، برخی از کارکنان در تماس با سفارت لندن، از تهدیدات حقوقی توسط این شبکهها در صورت قطع همکاریها ابراز نگرانی کردهاند.»
او همچنین گفته بود: «سفارت برای کمک به این افراد، وکیل مجربی را برای ارائه مشاوره حقوقی در نظر گرفته است.»
با افشای وابستگی شبکه های فارسی زبان مستقر در انگلیس بویژه ایران اینترنشنال، برخی از کارکنان در تماس با سفارت لندن، از تهدیدات حقوقی توسط این شبکه ها در صورت قطع همکاریها ابراز نگرانی کرده اند. سفارت برای کمک به این افراد، وکیل مجربی را برای ارائه مشاوره ی حقوقی در نظر گرفته است.
— Hamid Baeidinejad (@baeidinejad) November 3, 2018
سازمان گزارشگران بدون مرز در واکنش از بعیدینژاد خواسته است تا به وضعیت محمد شریفیمقدم، کسری نوری، امیر نوری، رضا انتصاری، سینا انتصاری و هنگامه شهیدی که بیش از دوماه است در زندانهای ایران گم شدهاند رسیدگی کند و پیگیری دسترسی آنها به وکیل شود.
شورای حقوق بشر سازمان ملل از سال ۱۳۹۰ با استناد به «وضعیت نگرانکننده حقوق بشر» در ایران برای این کشور گزارشگر ویژه تعیین کرده است.
گزارشهای ارائه شده توسط گزارشگران ویژه حقوق بشر عمدتا بر حوزههایی نظیر اعدامها، نحوه برخورد با دانشجویان، کارگران و منتقدان حکومت متمرکز بوده است.