دولت لبنان: درخواستی برای واردات سوخت ایران نگرفتیم؛ سناتور آمریکایی: دلیلی ندارد بیروت به سوخت ایران وابسته باشد
ریمون غجر، وزیر موقت انرژی لبنان، اعلام کرد دولت این کشور هیچ درخواستی را برای واردات سوخت از ایران دریافت نکرده است.
به گزارش رویترز، غجر روز چهارشنبه ۱۰ شهریور درباره ارسال محمولههای سوخت از ایران به لبنان به خبرنگاران گفت: «نقش ما به مجوزهای واردات محدود میشود، ما درخواست مجوزی دریافت نکردهایم.»
او همچنین در پاسخ به این که آیا نفتکشهای حامل سوخت ایران بدون مجوز به لبنان میرسد، گفت: «نه، ما اطلاعاتی نداریم. هیچ مجوزی از ما خواسته نشده است. این همه چیزی است که میگویم.»
ریچارد بلومنتال، سناتور آمریکایی هم در یک کنفرانس خبری در بیروت گفت که هیچ دلیلی برای وابستگی لبنان به محمولههای سوخت ایران وجود ندارد.
خبرگزاری رویترز نوشت به نظر میرسد این اظهارات به معنی تایید دور زدن دولت لبنان از سوی گروه حزبالله لبنان برای واردات سوخت از ایران است.
همزمان یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل، روز چهارشنبه به سوال درباره کشتیهای حامل سوخت ایران برای لبنان جواب نداد، اما گفت: «منفعت ما در این است که لبنان دولتی کارآمد داشته باشد.»
حزبالله لبنان که مورد حمایت گسترده جمهوری اسلامی است، ماه گذشته اعلام کرد که محمولهای از سوخت ایران در راه است تا بحران کمبود سوخت در لبنان را کاهش دهد. این گروه سپس از ارسال دو محموله مشابه دیگر نیز خبر داد.
در حالی که هنوز حزبالله لبنان جزئیاتی از زمان و محل ورود نفتکشهای حامل سوخت ایران ارائه نکرده، شرکت تانکر ترکرز که در زمینه ردیابی نفتکشها فعالیت میکند روز چهارشنبه اعلام کرد بر اساس تصاویر ماهوارهای نفتکشهای دوم و سوم هنوز حرکت نکردهاند.
بر اساس این گزارش، اولین نفتکش باید اکنون جنوب دریای سرخ باشد.
این در حالی است که روز یکشنبه رسانههای ایران گزارش دادند که دو نفتکش حامل سوخت ایران در مسیر رسیدن به لبنان هستند و یک عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت برای این کشتیها «مشکلی بوجود نیامده» و «تامین امنیت محمولهها به عهده تجار لبنانی است».
رسانههای ایران نوشته بودند که ممکن است سومین کشتی حامل سوخت ایران به مقصد لبنان حدود نیمه شهریور به راه افتد.
نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان و از متحدان حزبالله روز سهشنبه گفت از هرگونه حمایت از جمله از سوی ایران در زمینه کمک به لبنان برای عبور از بحران استقبال میکند.
این در حالی است که ارسال سوخت ایران به لبنان با واکنش منفی تعدادی از سیاستمداران لبنانی از جمله سعد حریری مواجه شده و آنان نسبت به خطر افزایش تحریمهای بیشتر علیه لبنان هشدار دادهاند.
اما سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، ارسال این محمولهها را «تجارت عادی در حوزه انرژی» و «یک تصمیم حاکمیتی و مرسوم» خوانده است.
ساو پیشتر گفته است: «ما قطعا نمیتوانیم درد و رنج برنامهریزی شده علیه مردم لبنان را ببینیم.»
در واکنش به این اظهارات خطیبزاده، محمد رسول اف، کارگردان سینما، در توییتی نوشت: «نمیتوانید درد و رنج برنامهریزیشده علیه مردم لبنان را ببینید اما علیه مردم ایران درد و رنج و مرگ را سازماندهی میکنید.»
هادی بیگینژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس هم روز یکشنبه در گفتوگو با ایلنا درباره ارسال سوخت و فرآوردههای نفتی ایران به سوریه، لبنان و ونزوئلا گفت: «ما باید هر گونه کمکی را که از دستمان برمیآید به محور مقاومت داشته باشیم تا به لحاظ تامین سوخت که جزء نیاز اولیه یک کشور است، دچار آسیب نشوند.»