شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

رقابت نهادهای حکومت برای نظارت بر سریال‌های نمایش خانگی

 

با ادامه مناقشه میان سازمان‌های سینمایی صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی بر سر مرجعیت انحصاری صدور مجوز و نظارت بر تولیدات نمایش خانگی، مجلس نیز وارد موضوع شد و به دفاع از صداوسیما پرداخت.

در حالی که یکشنبه ۲۶ مردادماه سازمان سینمایی وزارت ارشاد پس از مدتی تعلیق صدور مجوز، پروانه مجموعه‌ای به نام «هم‌رفیق» را برای شهاب حسینی صادر کرد؛ مجموعه سینمایی وابسته به صداوسیما در کمتر از چند ساعت مدعی «صلاحیت» صدور پروانه برای خود شد.

در صداوسیما سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (ساترا) خواستار این صلاحیت قانونی شده و در سوی دیگر سازمان امور سینمایی وزارت ارشاد می‌خواهد روند سابق صدور مجوز را در دست خود نگه دارد.

با این حال، مناقشه بر سر این موضوع با ورود رسانه‌های نزدیک به حکومت و مجلس وارد فاز جدیدی شد.

مرتضی آقاتهرانی،‌ رییس کمیسیون فرهنگی مجلس،‌ در یک گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم،‌ نزدیک به سپاه پاسداران، گفت: «از این به بعد دیگر مسیر اعطای مجوز به محصولات شبکه خانگی و نظارت محتوایی بر این محصولات از مسیر ارشاد و زیرمجموعه‌های این وزارتخانه نمی‌گذرد.»

این اظهارات چند روز پس از گزارش‌های انتقادی صداوسیما و رسانه‌هایی از جمله تسنیم درباره برخی مجموعه‌های در حال پخش شبکه خانگی صورت می‌گیرد.

این رسانه‌ها برخی مجموعه‌های تلویزیونی را با عناوینی چون «افسارگسیخته» و «ناهنجار» مورد حمله قرار داده‌اند.

اخذ مجوز تولید و همچنین نظارت بر محتوای مجموعه‌های شبکه نمایش خانگی معمولا با حد کمتری از سانسور و حذفی که صداوسیما در مجموعه‌های خود دست به آن می‌زند روبه‌رو می‌شود.

از سوی دیگر نیز به گفته عزت‌الله ضرغامی، رییس پیشین این سازمان،‌ بینندگان تلویزیون کاهش پیدا کرده‌اند. 

تلاش صداوسیما برای گرفتن این انحصار شبکه نمایش خانگی در دست خود در حالی است که در مقابل، معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی گفته «طبق قانون» مسئولیت صدور مجوز اعم از فیزیکی و مجازی با وزارت ارشاد است.

این دور از اختلافات میان صداوسیما و وزارت ارشاد در خردادماه آغاز شد،‌ در پی آن بود که سازمان سینمایی اعلام کرد به دلیل آن‌که مجوزهای صادر شده «بیشتر از نیاز و ظرفیت بازار» است،‌ برای «ایجاد تعادل» چند ماه مجوزی صادر نخواهد شد.

این تصمیم علاوه بر گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال خلع ید وزارت ارشاد، از سوی برخی انجمن‌های هنری و سینمایی هم با واکنش مواجه شد.

کانون کارگردانان سینمای ایران و شورای مرکزی کانون فیلمسازان از توقف روند تولید و نمایش آثار نمایش خانگی انتقاد کردند.

برخی از رسانه‌ها نیز این روند را تلاشی برای شبیه کردن شبکه نمایش خانگی به تلویزیون عنوان کرده‌اند.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More