روحانی تخصیص بودجه صداوسیما را به تایید نمایندگانش در شورای نظارت مشروط کرد
حسن روحانی، رییسجمهوری ایران، در دستوری به سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد تخصیص بودجه سازمان صداوسیما مشروط به تایید دو نماینده او در شورای نظارت بر این سازمان است.
بنا بر خبری که خبرگزاری فارس، متعلق به سپاه پاسداران، امروز چهارشنبه ۲۶ تیرماه منتشر کرده، محسن حاجیمیرزایی، دبیر هیات دولت در نامهای خطاب به محمدباقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده که «بنا به دستور رییسجمهوری» اعتبارات سازمان صداوسیما پس از تایید دو نماینده رییسجمهوری در شورای نظارت بر این سازمان تخصیص داده شود.
حسامالدین آشنا و علی جنتی نمایندگان رییسجمهوری در این شورا هستند.
خبرگزاری فارس تصویری از این نامه را که در تاریخ ۱۹ تیرماه منتشر شده روی خروجی خود قرار داده است.
همزمان، احسان قاضیزاده هاشمی، نماینده مجلس شورای اسلامی، در یک توئیت از «قطع بودجه سه ماهه دوم سازمان صداوسیما» خبر داد. او علت این مساله را «پخش سریال گاندو» عنوان کرده و وعده پیگیری آن در شورای نظارت بر سازمان نظارت بر صداوسیما را داده است.
اختلاف بر سر «گاندو»
این دستور روحانی در حالی صادر شده که در روزهای گذشته اختلافنظر بین صداوسیما و دولت جمهوری اسلامی با پخش سریال تلویزیونی «گاندو» افزایش پیدا کرده است.
روز یکشنبه ۲۳ تیرماه، رییسدفتر رییس جمهوری در حاشیه جلسه هیات دولت از تذکر کابینه به این سازمان و امکان شکایت سازمانهای دولت از آن به دلیل پخش این سریال خبر داد.
محمود واعظی این سریال را «سناریوسازی» خوانده بود. علی ربیعی، سخنگوی دولت و محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، نیز در سخنان خود طعنههایی را درباره این سریال مطرح کرده بودند.
گاندو یک مجموعه تلویزیونی امنیتی است که داستانهایی را درباره کشف جاسوسی در ایران از سوی سپاه پاسداران و موضوع هستهای مطرح کرده است.
از جمله موارد بحثبرانگیز در این سریال موضوعات مربوط به جیسون رضاییان، روزنامهنگار ایرانی-آمریکایی بازداشتشده است که در جریان مذاکرات برجام آزاد شده بود.
پیشینه اختلاف نظر
پاییز سال گذشته، شورای اطلاعرسانی دولت با صدور بیانیهای از جهتگیری صداوسیما در پخش گزارشهایی علیه دولت حسن روحانی، به خصوص در حوزه خدماترسانی به زایرین کربلا، انتقاد کرده بود.
در بخشی از این بیانیه آمده بود: «اجازه ندهند رسانه ملی به تریبون و ابزار تسویه حسابهای سیاسی و شخصی برخی افراد تبدیل شود.»
خبرگزاری ایسنا، در یک گزارش درباره اختلاف دولت و صداوسیما آن را موضوعی طولانی دانسته و به مواردی از آن به عنوان مثال اشاره کرده بود.
ایسنا از جمله این موارد را نحوه انعکاس اخبار توفق هستهای، حواشی مصاحبههای برخی از وزرای دولتهای یازدهم و دوازدهم با برنامههای تلویزیونی همانند حضور قاضیزاده هاشمی (وزیر بهداشت) در برنامه «ثریا» و پخش نشدن مصاحبه محمد جواد ظریف (وزیر امور خارجه) با عادل فردوسیپور در برنامه «۹۰» دانسته بود.
روحانی در یکی نشست خبری در خردادماه امسال به صورت مستقیم عدم پوشش اقدامات دولت در صداوسیما را مورد انتقاد قرار داد. او پیشتر در دوران انتخابات ریاستجمهوری نیز بارها رویکرد صداوسیما را مورد نقد قرار داده بود.
کشمکش بر سر بودجه سازمان صداوسیما
دولت پیش از این نیز سعی کرده بود بودجه سازمان صداوسیما را کاهش دهد. خبرگزاری مهر در یک گزارش به نقل از قاضیزاده هاشمی، نماینده فریمان در مجلس، سال گذشته از کاهش ۹۰۰ میلیارد تومانی بودجه سال ۱۳۹۷ این سازمان خبر داده بود.
با این حال، در کشاکش اختلاف دولت و سازمان صداوسیما، در اواخر سال گذشته با دستور علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، مجلس شورای اسلامی در بودجه ۱۵۰ میلیون یورو از محل صندوق توسعه ملی به این سازمان اختصاص داد.
هدف از این کمک مالی «پویانمایی، مستند، برنامههای تولیدی، فیلم و سریال» عنوان شده بود.