روزشمار یک انقلابـ ششم بهمنماه
(جمعه ششم بهمنماه ۱۳۵۷ برابر با بیستوششم ژانویه ۱۹۷۹ میلادی)
شاپور بختیار آیتالله خمینی را تهدید به دستگیری کرد
شاپور بختیار از آغاز تشکیل دولت خود، با وساطت مهندس بازرگان برای کسب شناسایی دولت از طرف آیتالله خمینی، که بهشکلی به معنی پایان انقلاب بود، تلاش میکرد. پس از آنکه این تلاشها به نتیجه نرسید و آیتالله قصد بازگشت به تهران را کرد و با تقاضای بختیار برای تعویق دو ماهه سفرش نیز موافقت نکرد، بختیار تصمیم به دستگیری آیتالله خمینی در هوا و هنگام بازگشت به کشور گرفت و از طریق دولت فرانسه پیامی تهدیدآمیز برای آیتالله فرستاد. این برنامه با بسته شدن فرودگاه کنار گذاشته شد.
شاپور بختیار از سفیر فرانسه در ایران خواست پیامش را به آیتالله خمینی بدهد، نماینده دولت فرانسه در دیداری با آیتالله خمینی، پس از دادن این پیام، افزود: «سفیر ما در تهران این تقاضای بختیار را بهخاطر اینکه آن را دخالت در امور داخلی ایران میداند رد کرده است، اما ما چون تصور کردیم که آوردن پیام ممکن است باعث کمک شود، به همین دلیل هم آمدیم این پیام را همانطور که آمده است نقل کردیم.»
ژنرال هایزر و سفیر آمریکا خواهان اتحاد ارتش و روحانیون شدند
در حالیکه مذاکرات تیمسار قرهباغی و تیمسار مقدم با اعضای شورای انقلاب ادامه دارد و بعضی از فرماندهان ارتش با نیروهای مخالف تماس برقرار کردهاند، ویلیام سالیوان، سفیر آمریکا، و ژنرال هایزر در پیام مشترکی به واشنگتن، از دولت آمریکا خواستند در دستورات قبلی خود تجدیدنظر کند و به آنها اجازه بدهند برای تشکیل یک حکومت ائتلافی و سازش بین نظامیان و رهبران مذهبی دست به کار شوند.
درگیریهای شدید در تهران
روزنامه اطلاعات هشتم بهمن نوشت: «صبح روز جمعه ششم بهمن تظاهرات خونینی در نقاط مختلف تهران انجام شد. تظاهرکنندگان در گروههای چند صد نفری از ساعت ۹/۳۰ بامداد تا ۱۰ شب در خیابانهای شاهرضا، آناتول فرانس، ۲۱ آذر، میدان ۲۴ اسفند، امیرآباد، آیزنهاور، کاخ، پهلوی، تخت جمشید، فخر رازی، دامپزشکی و میدان آزادی (شهیاد) به تظاهرات پرداختند. علت شلوغی پخش شایعه آمدن خمینی به ایران بود.