زرتشت احمدیراغب از زمان بازداشت در اعتصاب غذاست
زرتشت احمدیراغب، از امضاکنندگان «بیانیه ۱۴ فعال مدنی و سیاسی برای استعفای خامنهای» از زمان بازداشت خود در پنجم شهریورماه و انتقال به بند ۲۰۹ زندان اوین، بند متعلق به وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، به اعتصاب غذا دست زده است.
احمدیراغب از فعالان مدنی و حقوق بشر است که در چند سال گذشته وضعیت زندانیان سیاسی و عقیدتی را پیگیری میکرد و سال گذشته نیز به همین اتهام بازداشت و مدتی بعد آزاد شده بود. او که آتشنشانان شهر فردوسیه در شهرستان شهریار استان تهران بود، سال گذشته با فشار نهادهای امنیتی از کار آتشنشانی در فردوسیه تعلیق شد.
پس از امضای «بیانیه ۱۴ فعال مدنی و سیاسی برای استعفای خامنهای و تغییر قانون اساسی» در خرداد ماه سالجاری، احمدیراغب تحت فشارهای نهادهای امنیتی قرار گرفت.
دستکم پنج مامور وزارت اطلاعات ساعت هشت و ۳۰ دقیقه شامگاه سهشنبه ۵ شهریور ۱۳۹۸ پس از شکستن در منزل و ورود به آن، با تهدید اسلحه کلت، زرتشت احمدی راغب را بازداشت کردند. ماموران همچنین با بازرسی منزل احمدیراغب، بخشی از وسایل شخصی و همچنین تلفن همراه او و همسرش را توقیف کردند و پس از آن، با اعمال خشونت او را به خودرو انتقال دادند و با خود بردند.
ماموران به هنگام بازداشت، علاوه بر وسایل شخصی، لباس آتشنشانی احمدیراغب را نیز توقیف کردند.
یک منبع مطلع روز سهشنبه بیست و ششم شهریورماه به ایراناینترنشنال گفت که «زرتشت احمدیراغب از زمان بازداشت خود در سهشنبه ۵ شهریورماه تاکنون، به مدت سه هفته است که در بند ۲۰۹ زندان اوین در اعتصاب غذا بسر میبرد.»
احمدیراغب در سلولهای انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین متعلق به وزارت اطلاعات نگهداری میشود و تاکنون اجازه دسترسی به وکیل نداشته است.
او یکی از چهارده فعال مدنی و سیاسی است که ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ در بیانیهای اعلام کردند: «وقت آن رسیده که مردم، فعالان و اندیشمندان دلسوز با کنار گذاشتن تمایلات مصلحتجویانهای که اسباب نابودی فرهنگ و تمدن و ثروت کشور را فراهم آورده، با صراحت تمام پای به میدان گذاشته و با درخواست تغییر بنیادین قانون اساسی و استعفای رهبری که هر روز بر حدود اختیارات به ناحق خود می افزاید، پیشقراول این حرکت ملی باشند.»
آنها در این بیانیه با بیان اینکه «تاریخ دهشتناک چهل سال گذشته نشان میدهد که نه تنها عزمی برای پاسخگویی به مردم ایران وجود ندارد»، تاکید کردند که «نظام حاکم، هم بر اصلاح ناپذیری و کجرویهایش اصرار می ورزد و هم بر استبداد فردیاش.»
امضاکنندگان با تاکید بر اینکه «بر خلاف تعریف نخستین قانون اساسی، نه از جمهوریت خبری است و نه از آزادی، چرا که مردم نه فقط در انتخاب سران قوا و نمایندگان مجلس و سایر نهادهای کلیدی کشور نقشی ندارند، که چانهزنی فعالان مدنی نیز بدون استعفای علی خامنهای و تغییر قانون اساسی – خاصه اصل ۱۷۷ – راه به جایی نخواهد برد».
محمد نوریزاد، محمد ملکی، هاشم خواستار، گوهر عشقی مادر ستار بهشتی، عباس واحدیان شاهرودی، حوریه فرجزاده خواهر شهرام فرجزاده از کشتهشدگان اعتراضهای سال ۱۳۸۸، کمال جعفرییزدی، محمد مهدویفر، جواد لعلمحمدی، رضا مهرگان، محمدرضا بیات، محمد کریمبیگی، زرتشت احمدیراغب و محمدحسین سپهری، ۱۴ فعال مدنی و سیاسیاند که این بیانیه را امضا کردند.
از این چهارده تن، علاوه بر زرتشت احمدیراغب، هشت تن دیگر نیز تاکنون بازداشت شدهاند.