شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

سخنگوی قوه قضاییه: برای روح‌الله زم حکم اعدام صادر شد

 

غلامحسین اسماعیلی،‌ سخنگوی قوه قضاییه ایران،‌ از صدور حکم اعدام برای روح‌الله زم، موسس و مدیر پیشین کانال تلگرام «آمدنیوز»،‌ خبر داد.

اسماعیلی روز سه‌شنبه ۱۰ تیرماه، در نشست خبری هفتگی، گفت: «دادگاه ۱۳ مورد عناوین اتهامی را از مصادیق افساد فی‌الارض دانست.»

او در ادامه افزود: «زم بابت مواردی به حبس محکوم شده، که البته این رای غیرقطعی است.»

دادگاه پرونده زم از بهمن‌ماه و با ۱۷ عنوان اتهامی آغاز شد؛ هشتمین و آخرین جلسه دادگاه او نیز در خرداد برگزار شد. 

از اتهام‌هایی که درباره روابط و فعالیت‌های زم در خارج از کشور مطرح شده است می‌توان به «جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی» کشورهای اسرائیل و فرانسه، «همکاری با دولت متخاصم آمریکا» و «مشارکت در جمع‌آوری اطلاعات طبقه‌بندی‌شده به قصد ارائه به دیگران» اشاره کرد.

دادگاه همچنین اتهام‌هایی در زمینه اقدام‌های مرتبط با امنیت کشور متوجه این فعال رسانه‌ای دانسته است، از جمله  «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی»، «مشارکت در اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار»، «تحریک موثر نیروهای رزمنده و اشخاص در خدمت نیروهای مسلح به عصیان،‌ فرار،‌ تسلیم و یا عدم اجرای وظایف نظامی».

علاوه بر دست‌کم هفت اتهام مربوط به فعالیت‌های رسانه‌ای زم،‌ او به «افساد فی‌الارض» و «تحصیل مال نامشروع» نیز متهم شده است.

 

دیوان هنوز پرونده سه جوان اعدامی را بازنگردانده است

سخنگوی قوه قضاییه ضمن اشاره به پرونده سه جوان دهه ‌هفتادی دستگیر‌شده در اعتراض‌های سراسری آبان‌ماه سال گذشته که به اعدام محکوم شدند، گفت: «هنوز این پرونده اعاده نشده و تاییدی مبنی بر رای دیوان به دست ما نرسیده است.»

پیش از این، گزارش‌هایی مبنی بر تایید حکم اعدام امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی در دیوان عالی منتشر شده بود.

اسماعیلی در این زمینه اضافه کرد: «چه در این پرونده و پرونده‌های دیگر، اتهامات مربوط به افراد فقط اغتشاشات نیست،‌ سرقت مسلحانه،‌ آدم‌ربایی و مزاحمت برای نوامیس مردم داشته‌اند.»

 

بازداشتی‌های جمعیت امام‌ علی مربوط به تشکل نیستند

اسماعیلی در ادامه ضمن اشاره به بازداشت سه نفر از مسئولان و اعضای جمعیت خیریه امام علی، گفت: «سه نفر بازداشتی داریم، اما این‌ها ربطی به سازمان و تشکل مردم‌نهادشان ندارد. این افراد در مظان اتهامی قرار گرفته‌اند که ربط به خود شخصشان دارد.»

پیش‌تر، روابط عمومی این تشکل اعلام کرده بود شارمین میمندی‌نژاد، عضو موسس، و  مرتضی کی‌منش و کتایون افراز، دیگر اعضای این تشکل، یکشنبه اول تیرماه با «شکایت قرارگاه ثارالله» سپاه پاسداران، بازداشت شدند.

سخنگوی قوه قضاییه همچنین در زمینه پیگیری مرگ قاضی غلامرضا منصوری در رومانی، گفت: «روایت پلیس رومانی می‌گوید او خودکشی کرده است و مستنداتی از جمله تصویر پاسپورت و جنازه منتسب به او برای ما ارسال شده است.»

 

برای مرتضوی حکم صادر شده است

سخنگوی قوه قضاییه در بخشی دیگر از این نشست خبری، با اشاره تحقیق و تفحص از سعید مرتضوی،‌ معاون پیشین دادستان کل کشور و رییس سازمان تامین اجتماعی در دولت محمود احمدی‌نژاد،‌ از صدور حکم مرتضوی خبر داد.

اسماعیلی در مورد حکم جزئیات بیشتری نداد.

او همچنین ضمن اشاره به اعتراض‌های کارگران شرکت صنایع آذرآب استان مرکزی و تشکیل پرونده برای آن‌ها، گفت:‌ «دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی رای دادگاه بدوی را نقض کرده و حکم برائت برای آن‌ها صادر شده است.»

 

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More