فرمانده سپاه به آمریکا: اگر ما را تروریستی بخوانید دیگر نیروهایتان آرامش نخواهند داشت
محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، هشدار داده است در صورت قرار گرفتن نام نیروهای تحت امرش در فهرست گروههای تروریستی از سوی آمریکا، علیه نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه غرب آسیا، مقابلهبهمثل صورت خواهد گرفت.
جعفری هر گونه قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروههای تروریستی «حماقت» از سوی آمریکا توصیف کرد و گفت چنین حرکتی «امنیت ملی ما» را به مخاطره خواهد انداخت.
او گفت در صورت عملی شدن تصمیم آمریکا، «مطابق سیاستهای نظام جمهوری اسلامی ایران اقدامات مقابله به مثل را عملیاتی و در دستور کار قرار خواهیم داد. در چنین شرایطی دیگر ارتش و نیروهای امنیتی آمریکا در منطقه غرب آسیا از آرامش امروز برخوردار نخواهند بود.»
جعفری از ارائه توضیحات بیشتر در مورد اقدامات احتمالی سپاه در صورت قرار گرفتن در فهرست گروههای تروریستی خودداری کرد.
روزنامه آمریکایی والاستریت ژورنال روز جمعه ۱۶ فروردین گزارش داد دولت آمریکا قصد دارد روز دوشنبه هفته جاری نام سپاه پاسداران را در فهرست گروههای تروریستی قرار دهد.
مقامهای نظامی آمریکایی بارها گفتهاند که نظامیان این کشور در سوریه و عراق با نیروهای سپاه ایران مواجه شدهاند. اما فرماندهان سپاه میگویند صرفا «مستشاران نظامی» جهت کمک در مبارزه با گروههای «تروریستی» به کشورهای همسایه اعزام کردهاند.
برایان هوک، نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران، هفته گذشته گفت ایران «مسئول مرگ ۱۷ درصد از نظامیان آمریکایی کشتهشده در عراق بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ است.» در طول زمان مذکور حداقل ۶۰۸ نظامی آمریکایی در عراق کشته شدهاند.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اردیبهشت سال ۱۳۵۸ به دستور رهبر وقت ایران، آیتالله روحالله خمینی، تشکیل شد. این اقدام پس از نافرمانیها مکرر در ارتش در پی سقوط حکومت پهلوی و با هدف تقویت جمهوری اسلامی شکل گرفت.
طبق اصل ۱۵۰ قانون اساسی ایران، سپاه پاسداران «برای ادامه نقش خود در نگهبانی از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن پابرجا میماند.»
مطابق این اصل، «حدود وظایف و قلمرو مسئولیت این سپاه در رابطه با وظایف و قلمرو مسئولیت نیروهای مسلح دیگر با تأکید بر همکاری و هماهنگی برادرانه میان ایشان بوسیله قانون تعیین میشود.»
سپاه پاسداران، که فرمانده آن مستقیما از سوی رهبر ایران عزل و نصب میشود، در نهادهای سیاسی و اقتصادی ایران نیز از نفوذ بالایی برخوردار است.