فرمانده سپاه پاکستان را تهدید کرد
محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، دولت پاکستان را تهدید کرد که در صورت عدم همکاری در برخورد با گروه جیشالعدل، با «برخورد متفاوت» مواجه خواهد شد.
او پاکستان را متهم کرده که از محل حضور گروه جیشالعدل اطلاع دارد و این گروه «تحت حمایت نیروهای امنیتی پاکستان» قرار دارند.
جعفری وعده داده که در صورت عدم اقدام پاکستان، ایران در «آینده نزدیک، اقدامات جبرانی» انجام خواهد داد.
آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی پس از وقوع حمله انتحاری در جاده خاش – زاهدان که منجر به کشتهشدن ۲۷نفر از نیروهای سپاه شد، این حمله را به سازمان جاسوسی برخی کشورهای منطقه نسبت داد و سپاه را مامور «پیگیری قصور احتمالی در این حادثه» کرد.
به نظر میرسد منظور فرمانده سپاه از «اقدامات جبرانی»، انجام عملیات نظامی در خاک پاکستان است، رویکردی که سابقه دار است.
سال ۱۳۹۳ بر اثر تیراندازی نظامیان ایرانی، یک نظامی پاکستانی در منطقه مرزی کشته شد.
بهار ۱۳۹۶ در پی کشته شدن ده نفر از مرزبانان ایرانی در مرز پاکستان از سوی گروه جیشالعدل، تنشهای مرزی بین ایران و پاکستان به اوج رسید. ایران سه بار اقدام به پرتاب خمپاره و راکت به داخل پاکستان کرد که منجر به کشته شدن یک پاکستانی شد.
در همان ایام، یک جت جنگنده نیروی هوایی پاکستان، یک پهپاد ایرانی را در استان بلوچستان این کشور هدف قرار داد.
دولت ایران همواره با طرح این ادعا که گروه جیشالعدل برای سازماندهی حملات خودش از خاک پاکستان استفاده میکند، به دولت این کشور معترض بوده است. مقامهای پاکستانی این ادعا را رد کردهاند.
مقامهای جمهوری اسلامی پیش از این پاکستان را متهم به عدم همکاری در برخورد با گروه جیشالعدل میکردند، اتهام جدید فرمانده سپاه که نیروهای امنیتی پاکستان را متهم به حمایت از این گروه کرده، میتواند زمینهساز تشدید تنشها بین دو کشور باشد.
در همین حال، برخی مقامهای ایرانی اعتقاد دارند که با توجه به بینتیجه بودن وعدههای پاکستان مبنی بر تامین امنیت مرزی، ایران حق دخالت نظامی دارد. ۲۶بهمن امسال، جلیل رحیمی جهانآبادی، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در همین زمینه گفت: «پاکستان توانایی تامین امنیت مرزهای خود را ندارد. ایران به لحاظ قانونی میتواند به پایگاههای تروریستی داخل خاک پاکستان حمله کند.»