محکوم شدن بهاره هدایت به ۴ سال و ۸ ماه زندان برای اعتراض به ساقط شدن هواپیمای اوکراین
قوه قضایی جمهوری اسلامی، بهاره هدایت، فعال دانشجویی و دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه تهران را که به انهدام هواپیمای اوکراین با موشکهای سپاه پاسداران اعتراض کرده بود، در دو اتهام جداگانه به مجموعا چهار سال و هشت ماه حبس تعزیری محکوم کرد.
هدایت، روز شنبه چهارم مرداد، در حساب توییتر خود نوشت: «دادگاه مربوط به بازداشتم در ۲۱ بهمن ۹۸، هفته پیش در شعبه ۲۶دادگاه انقلاب برگزار شد و امروز حکم ابلاغ شد.»
بر اساس حکم دادگاه، این فعال دانشجویی به اتهام «اجتماع و تبانی علیه نظام» بابت شرکت در تجمع جلوی دانشگاه امیرکبیر در اعتراض به انهدام هواپیمای اوکراین، به چهار سال حبس تعزیری محکوم شد.
او همچنین برای اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام » بابت توییتهای خود، به هشت ماه زندان محکوم شده است.
دو سال محرومیت از عضویت در گروههای سیاسی و اجتماعی و سه ماه خدمت در آسایشگاه سالمندان نیز از مجازاتهای دیگر علیه این فعال دانشجویی است.
هدایت درباره حکم صادره علیه خود نوشت: «اینها فقط حکم چند سال حبس و محرومیت است، اما آن ۱۷۶ نفر رفتند و دیگر برنمیگردند.. کشتهشدههای آبان هم.. #دادخواهی».
بر اساس قوانین جمهوری اسلامی، در صورت صدور چندین حکم زندان برای یک متهم، سنگینترین حکم اجرا میشود و برای بهاره هدایت نیز حکم ۴ سال زندان قابل اجراست.
این فعال دانشجویی پس از شرکت در تجمع اعتراضی به ساقط شدن هواپیمای اوکراینی توسط موشک پدافندی سپاه پاسداران که روبروی دانشگاه امیرکبیر تهران برگزار شد، روز دوشنبه ۲۱بهمن، در پی تماس تلفنی حراست دانشگاه تهران و مراجعه به ساختمان حراست دانشگاه، توسط ماموران لباس شخصی بازداشت شد.
او هنگام بازداشت مورد ضرب و شتم ماموران امنیتی قرار گرفت و سپس اعتصاب غذا کرد. همچنین فعالان دانشجویی و حقوق بشری خواستار آزادی او شدند.
هدایت قبلا نیز در دهه هشتاد و زمانی که عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت بود بارها بازداشت و احضار شده بود.
او در جریان بازداشتهای پس از انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۳۸۸ بار دیگر دستگیر شد و با حکم دادگاه انقلاب تهران به مدت شش سال و نیم زندانی بود.
این فعال سیاسی سه سال پیش و پس از تجمیع برخی حکمهای صادره از سوی دادگاه انقلاب در روز یکشنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۵ آزاد شده بود.