مرزبانان ایرانی به منطقهای «خارج از کنترل دولت پاکستان» منتقل شدند
محمدنعیم امینی فرد، رییس مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان میگوید مرزبانان ربودهشده در مرز میرجاوه به منطقهای مرزی در خاک پاکستان منتقل شدهاند که دولت مرکزی این کشور بر آن تسلطی ندارد.
به گفته او، بر اساس اطلاعاتی که به مقامهای ایرانی رسیده «مرزبانان به نزدیک مرز افغانستان منتقل شدند و در نواحی مرز پاکستان و افغانستان هستند که خاک پاکستان محسوب میشود اما دولت مرکزی تسلطی به این مناطق ندارد».
امینیفرد در ادامه گفت دولت پاکستان رسما مسئولیت این حادثه را نپذیرفته است و میگوید این مرزبانان در خاک این کشور نیستند یا دولت نمیتواند کاری انجام دهد.
مسئولان جمهوری اسلامی ایران اعلام کردند که مرزبانان ربودهشده «تا این لحظه، سالماند» و اتفاقی برایشان رخ نداده است.
رمضان شریف، سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و محمود علوی، وزیر اطلاعات، دو مقامی هستند که در چند روز اخیر درباره وضعیت مرزبانان اظهارنظر کردهاند.
هفته گذشته محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران، برای پیگیری وضعیت مرزبانهای ربوده شده ایرانی همراه با یک هیات «سیاسی-نظامی» به اسلامآباد سفر کرد.
مهرماه سال جاری اعلام شد جمعی از مرزبانان ایرانی در مرز میرجاوه ربوده شدهاند. ایرنا، خبرگزاری رسمی وابسته به دولت، تعداد ربودهشدگان را ۱۴ نفر اعلام کرد و برخی رسانهها نوشتند ۲ تن از افراد ربوده شده، از اعضای سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بودند.
کمی بعدتر اما این خبراز خروجی رسانهها حذف شد و تعداد مرزبانان ربوده شده تغییر کرد. رمضان شریف، مسئول روابط عمومی سپاه پاسداران گفت ۱۲ مرزبان دزدیده شدهاند.
گروه جیشالعدل در بیانیهای مسئولیت حمله به پاسگاه مرزی میرجاوه و ربودن «۱۲ مرزبان» را به عهده گرفته است.
قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه مستقر در سیستان و بلوچستان همان زمان در اطلاعیهای اعلام کرده بود که «این مرزبانان با خیانت و تبانی عامل یا عوامل نفوذی گروهکهای ضد انقلاب ربوده شدند».