میزان تلفات کرونا در میان کادر درمان: بریتانیا دوم، ایران هفتم
سازمان عفو بینالملل در گزارشی اعلام کرد پس از روسیه، بریتانیا بیشترین میزان تلفات را در میان کادر درمان برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا داده است. ایران نیز در این گزارش، هفتمین کشور است.
بر اساس این گزارش، دستکم ۵۴۰ نفر از کارکنان مراکز درمانی بریتانیا بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند. این رقم در روسیه ۵۴۵ نفر و در آمریکا ۵۰۷ نفر است.
کیت الن، مدیر بخش بریتانیای عفو بینالملل نسبت به تعداد زیاد کشتهشدگان کرونا در میان کادر درمان انگلستان و ولز ابراز تاسف کرده است.
او ضمن درخواست برای تحقیق فوری درباره شیوع مدیریت بحران کرونا در بریتانیا، ادامه داد: «به نظر میرسد شکست فاجعهباری در تامین تجهیزات حفاظت شخصی و همچنین شکستی در زمینه مبارزه با میزان مرگومیر در میان اقلیتهای نژادی روی داده است.»
این گزارش عفو بینالملل که روز دوشنبه ۲۳ تیر، منتشر شد، بر اساس اطلاعات به دست آمده از ۶۳ کشور جهان تهیه شده است. این گزارش به طور کلی نشان میدهد در زمینه محافظت از کادر درمان که در صف اول مبارزه با ویروس کرونا قرار دارند، در مقابل این ویروس، ناکامیهایی وجود دارد.
این گزارش از کمبود تجهیزات حفاظتی شخصی برای کادر درمان، میزان زیاد کار و جبران مالی ناکافی برای آنان خبر میدهد. همچنین اعمال محدودیتها موجب شده بود که این افراد نتوانند اعتراض و نگرانیهای خود را بیان کنند. با این حال، عفو بینالملل اعلام کرد که کادر درمان در 31 کشور توانستند در این زمینه اعتراض کنند.
پس از آمریکا، روسیه و بریتانیا، برزیل با ۳۵۱ فوتی، مکزیک با ۲۴۸ فوتی، مصر با ۱۱۱ فوتی و ایران با ۹۱ فوتی، بیشترین میزان تلفات در میان کادر درمان در جهان را داشتهاند.
آمار منتشر شده در ایران در حالی است که به نظر میرسد که میزان کشتهشدگان ناشی از کرونا در میان کادر درمان این کشور بیشتر است.
دو ماه پیش، نصرالله فتحیان، مدیر هماهنگی ستاد ملی مبارزه با کرونا، میزان تلفات کرونا در میان کادر درمان ایران را تا آن زمان «بیش از ۱۰۰ نفر از کادر پزشکی و پرستاری» اعلام کرد.
در همان موقع، شورای بینالمللی پرستاران اعلام کرد دستکم۹۰ هزار نفر از اعضای کادر درمان در جهان به کرونا مبتلا شدهاند.
پرستاران ایران در ماههای اخیر بارها نسبت به وضعیت و مشکلات خود هشدار دادهاند. به عنوان نمونه، جمعی از پرستاران گیلانی که در سه ماه نخست بحران کرونا در بیمارستانها و مراکز درمانی این استان به کار گرفته شده بود، دو هفته پیش، با تجمع مقابل دانشگاه علوم پزشکی گیلان به قراردادهای ۸۹ روزه، اخراج از کار و وعدههای عمل نشده مسئولان این دانشگاه اعتراض کردند.