شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

نتانیاهو: ایران محور گفت‌وگوهایم در نشست ورشو است

 

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، گفت که قرار است در خلال نشست صلح و امنیت خاورمیانه در روزهای ۲۴ و ۲۵ بهمن در ورشو، پایتخت لهستان، با مقام‌های ارشد آمریکا دیدار و درباره ایران گفتگو کند.

نتانیاهو روز یکشنبه بیست و یکم بهمن در حساب توییتری فارسی‌زبان خود نوشت با مایک پنس معاون رئیس‌جمهور آمریکا، مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا و دیگر رهبران جهان ملاقات خواهد کرد.

او در این توییت با بیان این که «نخستین محور گفتگوها رژیم ایران است»گفت که راهکارهای پیشگیری از گسترش حضور نظامی جمهوری اسلامی در سوریه، مهار «رفتار خشونت‌‌آمیز» ایران در منطقه و پیشگیری از دستیابی «رژیم ایران به سلاح هسته‌ای» مورد تبادل‌نظر قرار خواهد گرفت.

لهستان از هیچ مقام ایرانی برای حضور در این نشست، که به پیشنهاد آمریکا برگزار می‌شود، دعوت نکرده است.

اظهارات نتانیاهو در حالی منتشر شد که پیشتر محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، گفته بود آمریکایی‌ها موفق نشدند موضوع نشست ورشو را به ایران اختصاص دهند و لذا این نشست «محکوم به شکست» است.

ظریف گفت آمریکایی‌ها «از مواضع خود عقب‌نشینی کردند» و «به همین جهت عنوان نشست ورشو را تغییر دادند و اعلام کردند که ایران موضوع این نشست نیست.»

در بیانیه مشترک آمریکا و لهستان درباره نشست ورشو مستقیما به ایران اشاره نشده اما در موضوعاتی چون «تروریسم» و «تولید موشک» که در این بیانیه مورد تاکید قرار گرفته انگشت اتهام به سوی ایران بوده است.

ظریف همچنین اعلام کرد: «آمریکا در تلاش است که به شکلی فضای شکل گرفته علیه خود را جبران کند، لذا به نظر می‌رسد این نشست به صورت مورد قبول و نظر آمریکایی‌ها برگزار نمی‌شود.»

کمال خرازی، رییس شورای راهبردی روابط خارجی، نیز روز شنبه ۲۰ بهمن در موسسه مطالعاتی الجزیره در دوحه هشدار داد «کشورهایی که در حمایت از سیاست‌‌های ضد‌ایرانی آمریکا در این نشست شرکت خواهند کرد از دید ما پنهان نخواهند ماند.»

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، چهارشنبه ۱۷ بهمن ماه در گفتگویی با فاکس‌نیور مستقیما به «جمهوری اسلامی»  اشاره کرد و هدف از نشست ورشو را از بین بردن تهدیدات خاورمیانه عنوان کرد.

ایران متهم به تلاش برای گسترش نفوذ خود در کشورهای سوریه، عراق و یمن از طریق تامین مالی و تسلیحاتی گروه‌های شبه‎نظامی فعال در این کشورهاست؛ اما مقام‌های ایرانی این اتهام‌ها را همواره رد کرده‌اند. موضوع برنامه موشکی ایران نیز اخیرا به یکی از مسائل مناقشه‌برانگیز بین ایران و دولت‌های غربی شده است. ایران مدعی است برنامه موشکی‌اش صرفا دفاعی است اما دولت‌های غربی آن را تهدیدی برای موجودیت خود می‌دانند.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More