هشدار درباره سکونت کودکان کار در گودهای زباله حاشیه شهرها
مونیکا نادی، عضو انجمن حمایت از حقوق کودکان، اعلام کرد کودکان کار در حاشیه شهرها در مکانهای مملو از زباله به نام «گود» زندگی و زبالهگردی میکنند.
نادی روز چهارشنبه ۱۹ شهریورماه در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا گفت: «کودکان زبالهگرد به گودها میروند و در آنجا در شرایط بسیار سخت و عجیبی زندگی و هم زبالهگردی میکنند.»
او ضمن انتقاد از عدم توجه به گودها گفت: «اینکه ما کودکان زبالهگرد را از سطح شهر جمع کنیم، اما به گودها توجهی نکنیم و نظارتی بر آنها نداشته باشیم، طبیعتا نمیتواند نظارت کارآمد بر کودکان زبالهگرد را به وجود بیاورد.»
این فعال مدنی زبالهگردی را وسیله امرار معاش این کودکان دانست و ریشه آن را «فقر و مشکلات معیشتی» عنوان کرد.
نادی از ادامه زبالهگردی با وجود وعده مسئولان خبر داد و گفت: «خدمات حمایتی و اجتماعی آنان اجرا نمیشود و پیمانکاران به راحتی کودکان را به کار میگیرند.»
عضو کمیته حقوقی انجمن حمایت از حقوق کودکان «خشونت علیه کودکان کار» را از دیگر مشکلات آنها عنوان کرد.
پیش از این محمدرضا جوادی یگانه، معاون شهرداری تهران، در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا «ناموفق» بودن اقدامات مربوط به مقابله با به کارگیری کودکان کار را تایید کرده بود.
او در همین زمینه به افزایش شمار این کودکان نیز اشاره کرد.
ایرنا نوشته بر اساس آمار غیر رسمی، شمار کودکان کار در کشور بین ۱۵ هزار تا هفت میلیون نفر گزارش شده است.
سازمان بهزیستی میگوید در سالهای اخیر ۵۵ درصد کودکان کار و خیابان که جذب مراکز این سازمان شدند، غیرایرانی هستند. کودکان کار غیرایرانی در تهران ۸۰ درصد کل را تشکیل میدهند.
روزنامه همشهری هم مردادماه در گزارشی نوشته بود تهران حدود چهار هزار و ۷۰۰ کودک زبالهگرد دارد که از سوی پیمانکارانی در مناطق مختلف مدیریت میشوند.
همشهری نوشته هر کدام از مناطق تهران یک «پیمانکار» دارد که هر پنج یا شش خیابان را به یک گروه از زبالهگردها واگذار میکنند.
بر اساس این گزارش، پیمانکاران معمولا از زبالهگردها سه تا پنج میلیون تومان پول میگیرند و به آنها «کارت مالکیت» بر خیابان میدهند.
بر اساس گزارش رسانهها، با بحران شیوع کرونا وضعیت بهداشتی و سلامتی این کودکان در معرض خطر بیشتری قرار گرفته است.