هشدار چند عضو ستادهای استانی و ملی مقابله با کرونا نسبت به آغاز موج زمستانی با کاهش محدودیتها
چند عضو ستادهای استانی و ملی مقابله با کرونا هشدار دادند که با کاهش محدودیتهای کرونایی و عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی، «باید منتظر موج زمستانی کرونا» در ایران بود.
از جمله این مقامها، نادر توکلی، معاون ستاد مقابله با کرونا در استان تهران، است که با اشاره به افزایش حجم ترافیک در پایتخت بعد از کاهش محدودیتهای کرونایی، نسبت به آغاز «پیک زمستانی کرونا» هشدار داد.
توکلی افزود که همین چند روز، بعد از کاهش محدودیتهای کرونایی در تهران شاهدیم که حجم ترافیک درون شهری نسبت به هفته پیش به شدت افزایش پیدا کرده است.
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران، گفت که «با توجه به ادامه روندی که اکنون داریم حتی در اواخر این ماه و در اوایل زمستان اگر کنترل و رعایت لازم نشود، وارد پیک زمستانی کرونا خواهیم شد».
او همچنین گفت که اگر دو هفته تعطیلی که داشتیم به مدت دو هفته دیگر نیز تمدید میشد، مطلوب بود و سیر آرامتری از بیماری کرونا را شاهد بودیم اما در هر صورت بنابر تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا «شاخص تعداد بستری» مقیاسی است که براساس آن دستهبندی و تغییر وضعیت شهرها را تعیین میکنند.
همزمان مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، نیز با اشاره به اینکه «در حال حاضر تعداد بستری در بیمارستانها بسیار کاهش یافته است»، گفت که «البته هنوز به شرایط پایدار نرسیدهایم و اگر مردم رعایت نکنند ممکن است در زمستان یک پیک مجدد از بیماری داشته باشیم.»
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه این تجربه را در اردیبهشت ماه هم داشتیم، «مردم» را مسئول کاهش یا افزایش شیوع کرونا در ایران معرفی کرد و گفت: «عملکرد مردم میتواند نشان دهد که آیا میخواهند کووید-۱۹ کنترل شده باشد و یا میخواهند بیماری مجددا اوج بگیرد. اگر میخواهند بیماری کنترل شود، باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کند و تا حد امکان از خانه بیرون نیایند.
محرز افزود که در حال حاضر مردم به خوبی رعایت و همراهی کردهاند و شرایط بیماری کمی بهتر شده است، اما اگر رعایتها مجددا کاهش یابد و تجمعات برگزار شود، با توجه به اینکه در آستانه زمستان هستیم، بیماری مجددا اوج میگیرد و در زمستان هم با سایر ویروسها همراه شده و «وضعیت دوباره وحشتناک» میشود.
او گفت: «به محض اینکه مردم نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی بیخیال شوند و به حالت قبل بازگردند، دوباره بیماری اوج خواهد گرفت.»
محرز تاکید کرد که در عید نوروز هم مردم به دیدن بزرگترها نرفتند و هر کس در خانه خودش ماند و حالا در شب یلدا هم همین روند را پیش بگیرند تا سلامت بمانند چون ثابت شده که بدترین موضوع برای کرونا دورهمی است و فعلا باید مهمانیهای خانوادگی، عروسی و عزا را کنار بگذاریم.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد که «اگر ۹۷ درصد مردم در یک جامعه درست ماسک بزنند، تجمعات و دورهمیها هم کنترل شود و برگزار نشود، میتوان بیماری را کنترل کرد و دیگر هم نیازی به تعطیلی مشاغل نخواهد بود».
محمدرضا قدیر، رییس دانشگاه علوم پزشکی قم، نیز روز دوشنبه هفدهم آذر ماه، هشدار داد که اگر محدودیتهای کرونایی کنار گذاشته شود و فاصلهگذاری و استفاده از ماسک رعایت نشود، باید منتظر پیک زمستانی کرونا باشیم.
قدیر گفت که در حال حاضر «ثبات نسبی» در شرایط کرونای قم ایجاد شده و وضعیت نارنجی است اما مردم باید ترس آگاهانه داشته باشند چون اگر محدودیتهای کرونایی، فاصلهگذاری و ماسک کنار گذاشته شود، مجدد دچار پیک زمستانی میشویم.
همزمان اما حسین ذوالفقاری،رییس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد مدیریت کرونا، طرح محدودیتهای کرونایی را «هوشمند» خواند و گفت: «همان طور که از نام طرح پیداست، این طرح حالت هوشمند داشته و اجرای آن تا زمان رفع کامل بیماری ادامه دارد.»
ذوالفقاری درباره وضعیت پایتخت بعد از کاهش محدودیتهای دو هفتهای، گفت که تهران در شرایط نارنجی قرار دارد اما به لحاظ تعداد بستری در کشور سهم بالایی دارد و وضعیت استان تهران به لحاظ این بیماری شکننده است.
رییس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا همچنین تاکید کرد که باید «مدیریت هوشمند و هماهنگ» کرونا در کشور، تا ریشه کن شدن کامل آن ادامه یابد.