وزارت امور خارجه ایران تحریم وزیر کشور و چند فرمانده نظامی را محکوم کرد
عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، تحریم وزیر کشور و چند مقام نظامی و انتظامی از سوی آمریکا را محکوم کرد و آن را «بیحاصل، تکراری و کور» و «نشانه ضعف، استیصال و سردرگمی» این کشور دانست.
موسوی روز پنجشنبه گفت که این اقدام «بر اساس توهمات همیشگی و تحت تاثیر مشاورانی کممایه» انجام میشود.
او اضافه کرد: «تحریم اخیر نیز در شمار نقضهای فاحش قطعنامه ۲۳۳۱ شورای امنیت ملل متحد و تعهدات آن دولت ذیل حقوق بینالملل عام محسوب میشود.»
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اما به مستندات خود برای ارتباط این تحریم و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل اشاره نکرده است. این قطعنامه در حمایت از برجام صادر شد.
دولت آمریکا روز گذشته شمار جدیدی از مقامها و نهادهای جمهوری اسلامی از جمله عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی را به دلیل نقش داشتن در نقض جدی حقوق بشر و سرکوب مخالفان در فهرست تحریمهای ثانویه خود قرار داد.
محمد علی نورینژاد، معاون هماهنگکننده نیروی انتظامی، حمیدرضا اشراق، معاون حقوقی و امور مجلس نیروی انتظامی، هابیل درویش، رییس بنیاد تعاون نیروی انتظامی، محسن فتحیزاده، رییس سازمان حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی، یحیی محمودزاده، معاون مهندسی نیروی انتظامی، حسین شاهوارپور، فرمانده سپاه پاسداران خوزستان، ایوب سلیمانی، معاون طرح و برنامه و بودجه ستاد کل نیروهای مسلح از جمله افرادی هستند که در فهرست تحریم گنجانده شدهاند.
همچنین در ادامه این فهرست نام برخی نهادها از جمله زندان مرکزی تهران بزرگ (فشافویه) و زندان قرچک نیز قرار داده شده است. علاوه بر این، بنیاد تعاون نیروی انتظامی نیز مشمول این تحریمها است.
دولت آمریکا این زندانها و نهادها را در سرکوب، کشتار و بازداشت و آزار فیزیکی و روانی مخالفان دارای نقش کلیدی دانسته است. در بیانیه صادرشده در این زمینه به اعتراضهای سراسری سالهای گذشته و همچنین اعتراضهای ضد حجاب اجباری اشاره شده است.
استیون منوچین، وزیر خزاینهداری، در این زمینه گفت: «رژیم ایران مخالفت مردم از جمله اعتراضهای مسالمتآمیز را از طریق فشار فیزیکی و روانی سرکوب میکند.»
او افزود دولت آمریکا به «پاسخگو کردن» مقامها و نهادهای ایران که مردم این کشور را «سرکوب» میکنند ادامه میدهد.