وکیل محمدرضا شجریان: مخدوش کردن تابلوی خیابان شجریان جرم عمومی است
محمدحسین آقاسی، وکیل محمدرضا شجریان، اعلام کرد مخدوش کردن تابلوی خیابانی که در تهران به نام این استاد آواز نام گذاری شده، یک «جرم عمومی» است.
آقاسی روز شنبه ۶ دیماه به پایگاه خبری مدارا گفت: «مخدوش کردن نام استاد شجریان از خیابان امری است که عاملان آن مرتکب جرم عمومی شدند و شورای شهر باید در این زمینه اقدام کند.»
روز یکشنبه رسانههای ایران از تغییر نام خیابان فلامک جنوبی و شمالی، واقع در منطقه دو تهران، به خیابان شجریان خبر دادند.
اما دو روز بعد، جمعی به عنوان «خانواده شهدا» این تابلو را به اسم «محسن فخریزاده»، عضو ارشد و کشته شده سپاه پاسداران، تغییر دادند.
این افراد دستنوشتههایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: «شجریان یا شهیدان، کدام مهمترند» و «پول بیتالمال صرف حمایت از حامیان بهائیت شده است، قوه قضاییه چرا برخورد نمیکند».
برخی رسانههای نزدیک به سپاه پاسداران این اقدام را «اعتراض خانوادههای شهدا» عنوان کرده و پدر مصطفی احمدیروشن، معاون بازرگانی کشتهشده سایت هستهای نطنز را به عنوان عامل اصلی این اقدام معرفی کردند.
پدر احمدیروشن در این باره گفته بود: «کسانی که در شورای شهر و شهرداری نشستهاند، باید بدانند که مردم ایران از افرادی چون شجریان که از حامیان فتنه ۸۸ و بهائیت بودهاند، متنفرند.»
وکیل شجریان روز شنبه در گفتوگو با مدارا همچنین گفت: «با بعضی از اعضای خانواده که صحبت کردهام به شدت از این نوع رفتار دلخور و ناراحتند که چرا با وجود اینکه استاد در قید حیات نیست، اما کماکان این رفتارهای ناشایست [را ادامه میدهند] و نسبتهای نادرست را به استاد میدهند.»
او با اشاره به اینکه «در خصوص اتهامی که به مرحوم شجریان نسبت دادند ممکن است پیگیری حقوقی شود»، ادامه داد: «کارهای مربوط به گواهی فوت و انحصار وراثت انجام نشده و تا زمانی که این مدارک آماده نشوند طرح هرگونه شکایتی در دادسرا با مشکل «ابراز ارائه دلیل سمت» مواجه میشود که در صورت رفع این موضوع و درخواست خانواده مبنی بر شکایت بنده حاضر هستم با کمال پیگیری حقوقی انجام دهم.»
در حالی که برخی از اعضای شورای شهر نسبت به تغییر نام خیابان شجریان انتقاد کردهاند، روز چهارشنبه عیسی فرهادی، فرماندار تهران، اعلام کرد نصب تابلوی «خیابان محمدرضا شجریان» در تهران غیرقانونی است. این اظهارات با واکنش انتقادی اعضای شورای شهر مواجه شد.
شورای شهر تهران در فروردین سال ۹۸ مصوبهای را به تصویب رساند که مربوط به نامگذاری چند خیابان در تهران به اسم شخصیتهای فرهنگی و هنری از جمله شجریان بود.
اما همان زمان نیز این مصوبه با اعتراضهایی مواجه شد و روزنامه کیهان، نزدیک به دفتر رهبر جمهوری اسلامی، به مصوبه نامگذاری خیابانی به نام شجریان اعتراض کرد.
همچنین چندی پیش تصویری از نامه محرمانه محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران به پیروز حناچی، شهردار در رسانههای اجتماعی و برخی از رسانهها منتشر شد که در آن خواسته شده بود بخش مربوط به نامگذاری خیابان شجریان تا اطلاع ثانوی به اجرا گذاشته نشود.
محمدرضا شجریان، موسیقیدان و استاد آواز، مهرماه امسال پس از سالها بیماری در ۸۰ سالگی درگذشت. او از حدود ۱۱ سال پیش با محدودیتهایی از جمله ممنوعیت برگزاری کنسرت و پخش تصاویرش از صداوسیما روبهرو بود.
در حالی که مراسم تشییع و خاکسپاری و مراسم بزرگداشت شجریان با محدودیتهای گسترده همراه بوده، وکیل او همچنین گفت: «سنگ قبر مزار مرحوم شجریان به دلیل تعلل در طراحی آماده نشده بود که خوشبختانه مراحل طراحی به اتمام رسیده و به زودی نصب خواهد شد.»
آقاسی که وکالت شجریان را در پرونده شکایت از صداوسیما نیز بر عهده دارد، چند روز پیش از برگزاری جلسه دادگاه تجدید نظر جهت رسیدگی به این پرونده خبر داد.
وکیل شجریان با تاکید بر این که «رای دادگاه تجدید نظر باید در محکومیت صداوسیما صادر شود»، گفت: «رایی که صادر شده است فقدان سوءنیت صداوسیما را اعلام کرده بود که ما به رای صادره اعتراض کردیم و شعبه ۶۸ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، دوم شهریور امسال را برای رسیدگی به این پرونده تعیین کرد و محاکمه انجام شد.»
به گفته آقاسی، رای دادگاه تجدیدنظر در این پرونده در بهمن ماه صادر میشود.