شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

سخنگوی شورای شهر تهران: نامه محرمانه هاشمی دلیل عدم نام‌گذاری خیابان شجریان نبود

 

چند روز پس از آنکه رییس شورای شهر تهران از انتشار نامه محرمانه‌اش درباره توقف نام‌گذاری خیابانی به نام شجریان انتقاد کرد، سخنگوی این شورا گفت دلیل توقف نام‌گذاری «ملاحظات و مصالحی» دیگر بود و آن نامه عامل تعلیق اجرای مصوبه نبود.

علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران، روز جمعه گفت مصوبه یک سال قبل شورا درباره نام‌گذاری خیابانی در تهران به نام محمدرضا شجریان، استاد آواز ایران، «بنا به ملاحظات و مصالحی» نمی‌توانست انجام شود و محسن هاشمی به این دلیل به شهردار نامه نوشت «تا بار حقوقی مسئولیت عدم اجرای این مصوبه، به گردن شهرداری نیفتد.»

در روزهای اخیر تصویری از نامه محرمانه محسن هاشمی به پیروز حناچی، شهردار تهران، که تاریخ دهم اردیبهشت ۹۸ بر آن درج شده بود در شبکه‌های اجتماعی و برخی از رسانه‌ها منتشر شد.

هاشمی در این نامه از شهردار تهران خواسته بود «ردیف دوم مصوبه نامگذاری و تغییر نام شش معبر عمومی شهر تهران» تا اطلاع ثانوی به اجرا گذاشته نشود.

 

علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران، روز جمعه گفت برخلاف «برداشت رایج»، توقف نام‌گذاری «به دلیل نامه آقای هاشمی نبود» بلکه «ماجرا برعکس است».

 

او بدون اشاره به جزئیات تنها گفت: «این نامگذاری نمی‌توانست انجام شود، آقای هاشمی با شهردار مکاتبه کردند تا بار حقوقی مسئولیت عدم اجرای این مصوبه، به گردن شهرداری نیفتد.»

به گفته اعطا، «حتی ممکن است این نامه به درخواست شهرداری نوشته شده باشد، تا وقتی مصوبه‌ای به دلایلی قابل اجرا نیست، خود شورا به آنها بگوید تا اطلاع ثانوی این مصوبه را اجرا نکنید.»

ماجرای خیابان شجریان چیست؟

در فروردین سال ۹۸ مصوبه‌ای در شورای شهر تهران به تصویب رسید که ردیف دوم آن، مربوط به نامگذاری خیابانی در تهران به اسم «محمدرضا شجریان»، استاد آواز ایران، است.

بر اساس این مصوبه، باید نام بلوار فلامک جنوبی و شمالی در منطقه ۲ به «محمدرضا شجریان» تغییر یابد، اما هنوز این تغییر صورت نگرفته است.

پس از مصوبه شورای شهر، روزنامه کیهان نزدیک به دفتر رهبر جمهوری اسلامی، به نام‌گذاری خیابانی به نام شجریان اعتراض کرد.

این روزنامه نوشت چه معنی دارد در جمهوری اسلامی خیابانی به نام آوازه‌خوانی ثبت شود که به صراحت خواسته تا تصنیفش را همراه با عکس آیت‌الله خمینی در تلویزیون پخش نکنند.

همچنین همزمان با تصویب نام‌گذاری خیابانی به نام شجریان، مستندی با عنوان « شجریان از سپیده تا فریاد» از صداوسیمای جمهوری اسلامی منتشر شد که در آن بار دیگر موضع‌گیری شجریان درباره اعتراض‌های سال ۸۸ محکوم شده بود.

این مستند در ادامه تبلیغات گسترده حکومت علیه شجریان بود.

محمدرضا شجریان در جریان اعتراض‌های سال ۸۸، به دلیل سرکوب  معترضان از سوی حکومت، علنا علیه سیاست‌های جمهوری اسلامی موضع‌گیری کرد و در واکنش به اظهارات محمود احمدی‌نژاد گفت که او صدای «خس و خاشاک» است.

شجریان اکنون به بیماری سرطان مبتلاست و در ماه‌های اخیر دست‌کم دوبار در بیمارستان جم تهران بستری شده است.

روزنامه شرق به تازگی گفت‌وگویی با او منتشر کرده که در سال ۱۳۹۴ انجام شده است. این هنرمند در این گفت‌وگو ضمن انتقاد از تحمیل سیاست به ارکان زندگی اجتماعی مردم، هنرمندانی که سیاسی شده‌ و در پی قدرتند را «بی‌مایه و بیچاره» خوانده است.

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More